A традиция на областта през цялата си история е била коледна програма всяка година и областен покровители пикник в края на учебната година.

Тя започва кариерата си, като 'стара wrinkley' парче платно и да остане нещо и тръби с блажна боя. Това тя закрепено върху дъска и с около 10 четки създадена първата си картина, копие на една календарна картина от дивата природа художник Робърт Бишъп. Тя все още има картината.

жа Едуардс заяви, работата й се подобри с всяка картина. Тя смята, че когато ти се научи, ти излезе със свой собствен стил. Чрез взема уроци, човек се учи в няколко месеца това, което я е взел години, за да се научат.

Маги Krause преподава през 1878 г. Мери Малой учи втория срок три месеца. Имаше 32 ученици, записани със средна посещаемост на дванадесет.

Нейните усилия са спечелили своите многобройни награди и най-наскоро през 1983 г. й боядисване на Канада гъска бе избран за печат на Небраска игри и паркове Комисията Habitat за 1984 г. Тя е получил почетен споменавам три пъти.

н Noteware е погребан от северната страна на църквата. Гробището се намира в югоизточния край на земята.

Училището се присъедини други области в района през 1968 г., за да образуват клас Област VI в Северна Bend така нивото на клас е Kingergarten до шеста.

Някои училищните райони, граничещи Morse Bluff консолидирани с него. Те са както следва: Област 15 през 1960 г., Област 79 през 1963 г., и област 77, 78, и 86 през 1970.

собственост се хвърли на разстояние училищния двор. Студенти до 21 години са дошли само, за да се научат да четат и пишат. Имаше много повече ученици от декември до април, след като помогнаха пълна реколта и преди началото на пролетта земеделска работа. Жител на Сондърс спомня инцидент през 1895 г., когато надзирател, който беше познат отнеме няколко питиета, заспах на бюрото си малко след училище започна. Един от най-големите момчета настроите часовника напред с 11:30. Управителят, след събуждане, видях, че е време да се отхвърли за обяд. Той отиде до един ресторант, не намери обяд подготвени, влезе в спор със собственика, и се върна в училище, с черни очи.

Първият запис на Област 91 е през 1878 г. Директорът беше г-н Малой, чиято поща адрес е Sand Creek. Имаше седемнадесет ученици в присъствието и на броя на дните, преподавани са били 120.

наши дни учител е Donna Въча от Cedar Bluffs с записване на петима ученици. Те са Greg Хайнс, Били Kavan, Боби Kavan, Дуейн Kavan, и Timmie Kavan.

През 1875 г. училището е в сесия на два мандата от по три месеца. През 1876 г. Валтер Флеминг преподава на три месеца от $ 40. месец. месец.

Боядисване започна като хоби, когато е била на 27, докато живее в Бриджпорт, щата Небраска. Да бъдеш майка на три деца, тя рисува през Мъже Canada Goose Banff Parka тен Bg нощта, след като децата са в леглото. Наличието на любовта към природата, боядисване на дивата природа дойде естествено.

Сигурен съм, че много от вас, които четете това сега може да разказва истории, сравними с тази, която се случи в това училище още през 1895 г. Надяваме се, че тази история ще напомня бивши студенти Morse Bluff на мили спомени училище. Малой. Мери Флеминг беше учителят с записване на 36. Тя получи заплата от $ 25. на месец за срок от четири месеца. През 1873 г. срокът се увеличава на пет месеца и половина с една заплата от $ 26. месец.

присъстващите членове ден училищното настоятелство са Франсис Zakovec, Деби Kavan, и Лари Racek.

Настоящото тухла Сградата е построена през 1938 г. Най-старият начин на живот, пребиваващи в района през 1983 г. е Джо Sweet.

Училището в момента има 42 ученици в детска градина THRU шести клас с три на пълен работен ден и един учител на непълно работно време, един от помощниците, и портиер. Ние се гордеем с нашето училище и учениците, които са отишли ​​за да станат водещи в своята гимназия, колеж, и общността.

Втората сграда конструкция е изградена на запад от настоящето училище през 1895 г. През 1900 г. в учебната програма са включени курсове за 9-ти и 10-ти клас ученици. Мери Vopalensky и Рей Килиан са били членове на първия випуск там през 1902 г. Валтер Флеминг, подарък, пребиваващи в района, беше единственият член на втория випуск през 1903 г., и съпругата му, бившата Louise Seligmann, беше единственият член на третия випуск на 1904.

В момента, девет ученици са записани в училището, а именно, Malinda Hartford, Crystal Джонсън, Беки веч, Missy Джонсън, Брайън веч, Мелиса Hartford, Robbie Крюгер, Боби Hansen и Марша Zakovec. Шарлот Edwards на Морс Bluff, рисува фазани, патици, гъски и ловни кучета в естествената им среда. Всеки акрилна картина разказва една история за птици на вода тя е боядисана.

През 1968 г. се проведе на избори да се определи дали Област 14 ще се присъединят към други области във формирането на нов клас шест област в Северна Bend. Това предложение е приет от всички области участва и Северна Bend Централна Junior Senior High School (област 95) се превръща в един от най-първокласни шест области в държавата. С построяването на нов Junior Senior High School в Северна Bend през 1969 г. по-нататъшни промени са настъпили. Тъй като срокът на училище 1968 69, ученици от 7 и 8 получават Junior високо образование в Северна Bend. Много от тях Junior висока заедно с SENIOR HIGH студенти се транспортират с автобус.

Училището понякога е била по-нататък Hartford училище, тъй като четири поколения Hartfords са живели в и присъстваха училище в област 91.

Sacred Heart Църква в Cedar Hill близо до Морс Bluff е малка църква, която се откроява сред кедрови дървета. Той се намира на шест и половина мили северно от Прага, и две и мили западно от Морс Bluff, където пребивава на пастора. Петнадесет акра земя и половината от разходите на църквата е, дадени от г-жа Хариет S. (Колтън) Noteware, съпругата на покойния Джеймс Noteware. Повечето от хората са на чешки и моравски произход. В момента на основаването си, църквата беше в Омаха епархия. В. 1887 г., когато е създадена на Lincoln епархия, тази енория се прехвърля в него.

Енорията чества сто години през 1979 г. По това време отец Джером Pokorny беше пастор в заплащане. Отец Йоан Хъбърт е пасторът три години. Сега Отец Meldon Wass е има 103 членове, в това писание. Най-старият е 84 години, а най-младият е на възраст около седем месеца. Joseph Немец, син на г-н и г-жа Адолф Немец, е семинарист в Семинарията Mount Сейнт Мери в Emmitsburg, Мериленд.

1983 Сондърс История

жа Едуардс казва тя прави задълбочени изследвания, наблюдение и фотографиране на птици в зоната около Morse Bluff. Тя също така възнамерява да повдигне Канада гъски в оградена площ в близост до дома тя и съпругът й Джак построен. Тя рисува около една дива природа сцена седмично, обикновено 30 годишно. Няма две картини са еднакви.

Мъже Canada Goose Banff Parka тен Bg