големите ловци въпрос искат да знаят, и това, което биолозите искат да знаят, е как птиците се движат през flyway през есента, каза Лука Нейлър, водоплаващи програма координатор за Арканзас дивеч и риба комисия. Нейлър също оглавява дива проучването на Арканзас.

По искане на Pioneer Press, помощник държавен климатолог Pete Boulay увековечено Минесота средните температури за септември и октомври връщане назад към 1895 г. Boulay изследвания показват, че от 1993 г. насам, Минесота е имал повече топли септември и октомври дни от готини хора. Тези същите месеци през 2004, 2005 и 2007 г. средно повече от 54 градуса. Това е един сравнително дълъг низ от топли есен.

Неговият офис наблюдава Канада лов гъска в популярния Lac Qui Parle, но Trauba и други мениджъри СНП са се борили да се приведе в съответствие с гъши сезон с все по късните стада от гъски, които мигрират от Манитоба.

Той добави обаче, че края на миграцията емисията е реално за много Арканзас ловци.

миграция е лесно един месец по-късно, отколкото той да бъде използван преди 10 години, каза Trauba. погледна към моя календар през миналата година, а първият студен фронт имахме беше 05 ноември 6. Ние трябва да се ловува тези ЕНП гъски точно сега. какво става?

водолюбиви ловци използват, за да се разчита на лов сезон най-добре патица, за да се появят през този уикенд популярния MEA уикенда, но не повече.

объркващи на миграцията снимката са хилядите пръстен накован патици, които се стичат всяка есен да Rice Lake National Wildlife Refuge близо Макгрегър, Minn. В средата на октомври 1994 г., убежище Райс езеро привлече 1 милион патици предимно ringnecks най забелязана в едно езеро в Минесота. През октомври 2004 г. убежище привлече 200,000 ringnecks и зеленоглави патици.

През 2004 г., Арканзас дивеч и риба комисия започна изследователски проект за проследяване на зеленоглави патици в flyway използване предаватели. Тя е в отговор на Арканзас ловци неудовлетворение края мигриращи патици. Проектът е разширен, за да включва и други държави в Мисисипи Flyway, с сътрудничество от близката централна Flyway.

Асистент мениджър площ дивата природа Джон Wollenberg заяви в сряда на зеленоглави патици изглежда да следват същия модел като в края на мигриращи гъски.

На същия ден Нейлър съобщава на зеленоглави патици са били все още в Северна Дакота и Саскачеван, Минесота служители в Lac Qui Parle докладвани 350 зеленоглави патици в това убежище. В типичен есен, този номер ще бъде в хиляди от сега.

Сезонът открита миналия четвъртък със само 2800 гъски Prairie населението като убежище на Lac Qui Parle; по време на пика на миграцията, 100,000 или повече гъски могат да се проявят при заслона по пътя им към Мисури. Миналата седмица, гъските са все още в Oak Хамак в южната централна Манитоба.

но официални представители казват ловците да бъдат търпеливи

Но те сочат към два ключови фактора, които карат водоплаващи миграция: наличието на патица храни, като зърнени храни, растения и водни насекоми, и време.

Никой не знае това явление по-добре от Dave Trauba, Министерството на природните ресурси площ мениджър на дивата природа в Lac Qui Parle управлението на дивата природа.

Мъже Canada Goose Borden Bomber черен Bg

неотворено изглежда като ние ще имаме всякакви миграция тази седмица, каза Wollenberg. вид неудобно, но ние Дон никакъв контрол върху него. добави, че риболовът е бране. AT RICE LAKE

Boulay мисли много ловци водолюбиви помня студените есен на 1970-те и 1980-те години и, може би, най-ранните от патици и гъски миграции, свързани с тях.

Тази година, GPS предаватели са били пуснати на 60 зеленоглави патици, и flyway държави, включително Минесота, са наблюдение на миграционните модели като част от Мъже Canada Goose Borden Bomber черен Bg изследването.

това ми казва, е не сме имали много готини есен напоследък, каза Boulay. са имали някои лесни започва да зима. тези тенденции са се случили преди. Boulay каза Минесота преживели множество топли есен през 1940 през 1960; В действителност, през 1963 г., септември и октомври средно горещ 58 градуса.

За разлика от 1993 г. имаше две изключително студени месеца от септември и октомври, средно с 47 градуса. Запомни известния Хелоуин Blizzard през 1991 г.? Септември и октомври през тази година е средно 49 градуса.

Това не е тайна Минесота е имал последните топли есен. Но са тези топли есен тенденция? Да не те засяга миграция?

не ще да кажа патица ловец той е луд за мислене патици мигрират по-късно сега, каза той. ние все още се опитва да се справя по начина, по който се в отговорите на тези въпроси. седмица, каза Нейлър много от зеленоглави патици той проследява бяха в Саскачеван и Северна Дакота. Има hasn имало студено време, за да ги накара да се движат значителни разстояния.

са започнали да се движат надолу по flyway, но все още има много птици в прериите Канада точно сега, каза той.

Проблемът, каза Нейлър, е там нали много данни за проследяване на патици преди 2004 г., което го прави трудно да се сравни днешните тенденции с миналото. Освен това, две проучвания, разглеждащи края на миграцията са дошли с противоречиви заключения.

знам цяло много за патици; ние просто не знаем цяло много за падането на миграцията, каза Нейлър.