таксономисти наскоро разделени на Канада гъска в два вида, гъската кикотейки и кокошката, Канада. И двете се появи на Texas прериите и двете са сходни спестяване за по-малкия размер и квадратна глава направи външен вид на гъска кикотейки.

сняг гъски идват в Тексас, както правят други гъски да се хранят с отпадъци зърно в земеделски полета заедно с растителни семена, листа и стъбла. В поведението наречените снежни гъски агресивно копаят подземни кореноплодни стъбла, наречени коренища.

Всяка година като падане добиви до зимата, Кати и аз изляза на полето, за да посрещне гъските обратно в Тексас.

сме приветства гъските в много области от крайбрежните дивата природа убежища близо до Хюстън да лопатар земеделски земи близо до Choke Canyon западно от Corpus Christi и земеделските полета между Сан Антонио и Uvalde.

гледки и звуци на хиляди гъски изпълваха небето над главата, докато изквича и chortling със странно координирани хор подтиква мен и Кати да скочи от радост. Смятаме, че трябва да се даде на тези великолепни птици посрещнати защото са пътували около 2500 мили, за да стигна до тук от арктическата тундра.

сняг гъски са нашите фаворити. Копринените бели птици с черни краищата на крилата се надигне нагоре от полета в огромни облаци, търси нещо като сняг виелица, и плават в небето като размахва бели панделки стрийминг в насипно V форми.

смесени с стадата са тъмни, шоколадово кафяво гъски, които изглеждат синкав на фона на небето или на прерията. Но те са само един тъмен цвят Morph Мъже Canada Goose Chilliwack Bomber военноморски флот Bulgaria на редовния сняг кокошката, която някога са били смятани за отделен вид, наречени синята гъска.

Мъже Canada Goose Chilliwack Bomber военноморски флот Bulgaria

Въпреки това, малък, размер патица бяла гъска в стадото наречено гъска Рос 'определено е различни видове. Въпреки, че никога не е виждал тук в големи количества, това самодивски търси гъска е лесно да избирам от неговия заоблен чело и къса, набит клюн. За разлика от това, снежни гъски имат полегати чела и на видно дълги клюнове.

Голяма дошли за зимни посетители

ято гъски, наречен по-големи бели белочела гъски не са се надминава като спектакъл на Texas прериите. Въпреки, че не винаги е толкова често, колкото други гъски на Texas прериите, птиците са лесно разпознати от техните жилести, лъскави, черни вратовете компенсирани от бял подбрадник.