'Нека си го кажем има по-малко ловци и трапери там да задържи животните в шах,' каза той. 'Ловците са контролирани дивата природа в продължение на поколения. Сега е по-трудно да се направи това.'

Bears са местни за този регион, но се оттеглиха не съществуват в продължение на 100 години. Въпреки това, близките държави отчитат нарастващото население и населението Мичиган се движи на юг от нагоре и Северна Долна полуостров, където мечки са често срещани.

Неуловимият мечка е млад мъжки че Veverka оценява между 2 и 3 години. Той е на размножителния възраст и вероятно търси приятелка. Вярва се, той се осмелил от MUSKEGON, Mich., Площ търси да хавайци другаде.

Той е бил повече от един месец, тъй като Индиана биолози получили наблюдения на мечката, която създаде доста вълнение около Саут Бенд и Мичиган Сити през това лято. The СНП го беше в капан в Мичиган Сити, но просташки създание разпори капана и избягал.

редовни дати сезона на водолюбиви птици и в края на сезона Канада дати гъши за Индиана са завършени и приети от САЩ рибата и дивеча услугата.

Съжителстващи с мечки

Ако ви е трудно да се повярва, не забравяйте, че преди не повече от 40 години тя е рядкост да се види елен или койот в Индиана. Сега те са почти толкова често, колкото наземните свине.

Snapshot IN ще се проведе по време на октомври и ноември. The СНП ще осигури всеки собственик на земя с камерата пътека.

на Индиана СНП търси доброволци за новата си 'Snapshot IN' проучване, че ще използвате пътека камери, за да се събере информация за Индиана дивата природа.

Презентации ще покриват мечка екология и поведение и начини за минимизиране на негативните взаимодействия.

'Хората пълнител хранилки за птици и мечката се връща', каза Veverka. 'Знаем, че на един човек в Мичиган Сити, който имаше фидер му повали пет пъти от мечката.'

'Събирането на точни данни за разпределението и относителното изобилие на видове диви животни щата може да бъде изключително предизвикателство за биолози,' каза Rossler в съобщение за пресата. 'Работа с граждански учени, ние се надяваме да се разбере как животни използват различни видове земя в Индиана.'

дати сезон за патици, лиски и mergansers в северната зона са 24 октомври до 13 декември и 19 декември 27.

'Habitat се развива и много животни, които са били избити обратно преди години са все по-разпространени и адаптиране към градските райони,' каза Veverka. 'Deer, мечки и много от тези други големи животни са съвременни видове, което означава, че те искали краища на горите. Имаме че тук.'

Това е възможно, той е все още наоколо, поради което те насрочено образователни програми за двете общности. Първата среща ще бъде 14 октомври в окръг библиотека Св Джоузеф в Саут Бенд, Мъже Canada Goose Citadel Parka кафяв магазин последван от още на следващия ден в библиотеката Мичиган Сити. местно време.

Същата мечка е унищожил открито решетки, нахлули кофи за боклук, посети мед ферма и яде бъг силен критик.

'Той трябва да измисли мъртви буболечки са варени протеин', шегува се Ververka.

Доброволците не могат да използват атрактанти или примамки по време на проучването. Това включва birdseed, компост, грил остатък или химически атрактанти. Доброволците трябва да се опитат да поставят фотоапарата близо до игра пътека или водоизточник за улавяне на животни на място, те естествено ще се събират.

Биологът споменатите намаляващите лов натиск през последните няколко десетилетия е друг фактор.

Всички материали ще бъдат давани назаем от СНП и трябва да бъдат върнати в приемливо състояние в края на периода. Заснетите снимки и видеоклипове ще бъдат собственост на държавата, но копия ще бъдат предоставяни на собственици на земя.

'Това не е необичайно за младите мечки мъжки да напускат зона, която съдържа по-възрастните, доминиращи мъже, които ги бият жена', обясни биологът.

Ако можете да се храните в кошер от гневни пчели, малко ол 'бъг силен критик няма да ви притеснява.

'Отиваме да каже на хората как да се носят интелигентен,' каза Veverka. 'Искаме мечката здрави и хората да бъдат безопасни, и съществуват заедно.'

Доброволците трябва да имат най-малко 10 акра и да са готови да се създаде една пътека камера, предоставена от СНП. Биолозите се надяват да се намери между 20 и 100 доброволци, според дивата природа биолог Shawn Rossler.

Сега, черни мечки обикновено не ловуват хора, но те може да се превърне в неудобство в градските райони. Те обикновено се яде плодове, треви, жълъди и любов пчела и оса кошери. Те ще вземат определени светлобежов, прекалено, но това мече е показал слабост към хранилки за птици, висящи в кварталите.

'Това няма да е последната мечка виждаме в Индиана,' настоя биолог, който е изучавал мечки, тъй като той е на 14 години. 'Това ще отнеме няколко години, но те започват да разширят своя обхват в Индиана.'

Мъже Canada Goose Citadel Parka кафяв магазин