Не мина много време, преди баба и аз, най-младият и най-старият, стана партньори в престъпление. Обичах как тя извика ченгетата, 'на пух' и как тя каза, че е 'на ролка,' когато нещата вървяха добре. Предимно, обичах да направи баба смях, а клаксони шум, който звучеше като ядосан Канада гъска. Когато се направи шега на масата за вечеря, като: 'Какво направих глухи, неми и слепи дете получи за Коледа? Откажеш? Менингит!' семейството ми ще се дъвче храната си тихо. Някой може да си мърмори думата жестоко. Но разбира се, имаше стара баба през масата с кърпа върху устата й, опитвайки се да държи в й крещи, без да губи своите протези.

Мъже Canada Goose Citadel Parka червен реплика

'Пич, може ли да се мотае с баба?'

'Когато съм работил с него', обяснява тя, 'той е луд като лисица.'

През 1984 г., когато бях на 3, Granny движи в. Нейният апартамент е бил превърнат в китайски ресторант, и тя не може да остане. Мама и татко се съгласи, защото баба е бил трезвен в продължение на години, и присъствието й означаваше допълнителни пари за хранителни стоки и никога не се нуждае от детегледачка. В най-старата ми памет аз съм 4, седнал на масата в кухнята, да плаче неудържимо. Мама, татко и по-големият ми брат Андрю бяха отишли ​​на кино, и се бях отказал. 'Фин', те казаха, 'си остана вкъщи с баба.'

баба е работил с Dali докато той проектира прозорец за Блумингдейлс. Когато най-накрая разкри своя експонат (група от голи женски манекени във вани, пълни с коса, се пресегна с пластмасови ръцете залепени за стените на ваната) една жена зрител припадна. Блумингдейлс веднага затвори прозореца. Чувайки тази новина, Dali излетя през магазина с баба гони след него. Тя спря, обаче, когато той се хвърли през стъклото на плоча на неговата изложба на улицата, стремителен нагоре ръце в процеса.

'Ти работил с Салвадор Дали !?' Андрю и аз бяхме недоверчиво.

баба се опита да ме успокои, ме хранене задушени броколи толкова мокър, че е като яде топла, влажна, тоалетна хартия, и ме потупа по главата и каза: 'Има, има.' Изпищях и изпищя. Баба никога не губи самообладание.

'Той отиде в болницата, но той направи първа страница. Разбира се, той имаше пролука изкуство другия край на града. Free, пред публичност страница', обясни баба, 'Crazy като лисица. Crazy като лисица.'

'Нищо особено, ти нещастен малко наивен,' Granny'd отговори без да им липсват и такт.

баба е била на интериорен дизайнер в Bloomingdale в Ню Йорк, декориране къщи за Пол Нюман, Джинджър Роджърс и Бети Дейвис. Знаехме това. Въпреки това, баба от време на време ще ни зашемети с откровения. Мъже Canada Goose Citadel Parka червен реплика Един ден, след закупуване на книга от картини на Салвадор Дали, Андрю попита баба какво мисли за работата на Дали.

Granny направи ужасна майка. Тя беше детинско лице и алкохолик. Заради нея, майка ми и чичо винаги се е чувствал, че ще бъдат оставени на произвола на съдбата. Но докато тялото ми покълнали в неудобни начини и моите настроения въртяха като екзекутори 'остриета, тъй като аз издържа на родителите ми развод и съм израснал в един мъж, баба беше непоколебимият ми съюзник и най-близкият ми приятел. Благодарение на нея, аз никога няма да знаят какво е да се чувстват сами. И аз никога няма да бъде.

Granny направи ужасна майка. За начало, че е пиян. Както при повечето пияници, тя също така се избягва други проблеми, преструвайки доволство дори и като бракът й се разпада, синът й потъна в блато хероин и нейната дъщеря, майка ми, е нараснал с негодувание толкова силна, че никога няма да се излекува. Баба имаше своите причини: родителите й също били пияници, самолет-младия си брат, се разби (с него в това) през Втората световна война, и съпруга си, 'Смит,' дядо ми, беше твърда WASP, които третират жените с студенина, която граничи ненавист. ранния памет на мама е, когато тя е 8, ходене коли й върху Post път през нощта. Една кола дойде ускоряване през тъмнината, и тя трябваше да се тегли кучето си на разстояние до рамото, за да се избегне удар. 'Както си стопове изчезнали около кривата,' Мама казва: 'Аз се чувствах съвсем сам.'

А набръчкана старица намира изкупление в окаяно наивен

Миналия ноември, седмица преди Деня на благодарността, Granny срути в спалнята си. 'Това е страшно', каза тя за мама, и след това тя почина. Само преди седмица, последните й думи към мен бяха: 'Честно казано, Бен, аз не дават и повече.' Тя се шегува наоколо, но аз разбрах.

В осми клас баба и аз свързан в нашия собствен специален начин, сплескване път убие и да атакува град имот. движеща ми вкъщи от училище, щеше да завие по целия път, за да прегази всеки мъртъв катерица или миеща мечка в нашия път. 'Бах зареже!' ние ще кажем, в унисон както ние шляпаха по друг гранясало палачинка. Когато минахме улични знаци, баба ще се забави. Бих се облегне на прозорците и камшик ябълка ядра на знаците, предизвиквайки понякога грандиозно експлозия. 'Има един!' Баба ще крещи победоносно като парченца дъвчат ябълка и семена заваляха. Понякога, тя щеше да ми донесе четири ябълки за едно превозно средство за дома. 'Боеприпаси', тя го нарича.

В гимназията, аз да учудваш приятелите ми с връзката ми с баба. 'Какво става, вие набръчкана старата вещица?' Бих я питам за високоговорител, така че всичките ми приятели биха могли да чуят.