През последните няколко години, VanBuskirk е бил в състояние да зависи от 90 до повече от 100 доброволци за брой Albuquerque. Но миналия месец, което се дължи на състоянието на снега и коварните шофиране, само 27 се оказа.

Коралес Bosque пътеки: VanBuskirk казаха тези пътеки ликвидация по Рио Гранде под балдахин от тополи са добро място да се види източните Bluebirds, които се размножават там.

Според Albuquerque ловец на птици Реймънд Мъже Canada Goose Citadel Parka черен магазин VanBuskirk, някои от най-добрите места в Албакърки, за да видите птици са:

25 годишно усредняване за този брой е 63, каза той. са били бутане, че с по-добро участие и да знаят къде да търсят. Броят на върха е 81 вида през 2012.

История на брой

Open Space Посетителски център, 6500 Coors бул NW, и Вале де Оро National Wildlife Refuge, 7851 Втора улица SW, около пет мили южно от Albuquerque: Добри места, за да видят Канадски жерав, Канада гъски, снежни гъски и на Америка ветрушка, малък сокол, който витае над полета гледат за плячка. meadowlarks са тук, също каза VanBuskirk. са трудно да се види, но красива, за да чуе.

среден брой през последните пет години е 118 до 120 вида, каза VanBuskirk. имам 122 видове през 2014 г. и запис на всички времена е преди 123 повече от 10 години. Ако имахме повече очи, ние може да са счупени рекорд този път. Pederson, лидер на 26-ти декември Коледа разчита в Sandia планина, каза той и 40 доброволци получиха половин ден за преброяване направено преди големия бурята търкаля в около обяд на същия ден. Той каза, че графът разписа 72 вида, което е над средното ниво.

Embudito Canyon: В подножието Sandia в крайната източна точка Trailhead Road. VanBuskirk обича великолепната светлина сутрин, вечер светят и възможност да видят Roadrunners, Gambel пъдпъдъци и Бил крива Трашърс.

Реймънд VanBuskirk, пламенен Albuquerque ловец на птици, търси птици петък в Nature център на Рио Гранде, един от любимите си сайтове Наблюдение на птици. VanBuskirk доведе годишната Audubon Коледа Bird Графа за района Albuquerque в продължение на няколко години. Въпреки студеното време и много сняг по време на преброяването на 27 декември, VanBuskirk каза броят на видовете птици разписа е близка до средната. (Dean Hanson / вестник)

беше сняг навсякъде в кръга на брой, каза VanBuskirk по време на интервю за скорошно дъждовен ден в магазин за кафе Ноб Хил. от езерата бяха замразени през, което обикновено означава по-нисък брой на водоплаващи птици. Имаше нулеви снежни гъски и само един Ross гъска. Не сме се намери някоя по-голяма бяла белочела гъски тази година и ние откриваме пет или така повечето години. те направиха намерите някои скитници, птици обикновено не са открили в графа Albuquerque.

Rio Grande Nature Center, 2901 Канделария Road NW: Добър достъп пътека и езерце, което привлича голямо разнообразие от водолюбиви птици, включително изящно красиво дърво патица. VanBuskirk особено харесва център прозореца на посетителите, която предлага прекрасна гледка към езерото.

Bird

На Juncos бяха на мисия в търсене на храна.

А Canada Goose плува в езерото в Nature център на Рио Гранде. Замръзнала вода на някои езера направи намирането на водолюбивите птици по-голямо предизвикателство, отколкото обикновено по време на последния месец Albuquerque район брой Коледа птица. (Адолф Пиер Луи / вестник)

Канадски жерав се хранят в поле близо до Пасео дел Норте и Coors. Повече от 1000 Sandhills бяха преброени в годишния Audubon Коледа Bird Графа за района Albuquerque. (Адолф Пиер Луи / вестник)., ,, ,, ,, ,, ,, ,, ,, ,

Albuquerque Journal

Sandia Crest: VanBuskirk препоръчва на гребена за своите зрелищни гледки и нейното разнообразие от планински видове, включително розови чинки и Steller сойки. Steller Джей винаги е отклоняване на вниманието, защото на неговите шумни пътища и неговата красива оперение кралско синьо с бяло грим над очите си, каза Ван Buskirk. като тя ще Mardi Gras. е отговорен за преброяването Albuquerque за около пет години. Той каза, че въпреки 27 дек лошо време, което значително намалява броя на доброволците, работещи на графа, 116 вида са записани, за средния за преброяването Albuquerque.

стотици силна, режийни, VanBuskirk припомни. наистина е впечатляващ. Juncos се хранят на земята и покрит със сняг им храна (предимно тревни семена) до по-високо по склоновете. Това е 27 декември, в деня след груба на буря с юмруци на Sandias с 30 инча на сняг. Това е и денят на годишния брой Audubon Коледа птица за района Albuquerque.

Мъже Canada Goose Citadel Parka черен магазин

Повече от 30 броя на Audubon коледни птици се правят през целия Ню Мексико. Pederson също доведе на 3 януари броят на Peloncillo планини на Hidalgo окръг.

коляното дълбоко в снега в полите Sandia, Raymond VanBuskirk гледах с възхищение големи стада от чернооко юнко малък кафяв и сиви птици паднаха като пернати топки от по-голяма височина.

Всеки брой на площ е кръг 15 мили в диаметър. Кръгът Albuquerque граничи грубо от Grande зоопарк Рио на юг г. Corrales Боске на север, Националния паметник Petroglyph на запад и полите Sandia на изток.

брой на Коледа птица, започна през декември 1900 от орнитолог Франк Чапман, е ежегодно преброяване на птици в западното полукълбо. Извършените от доброволци наблюдатели на птици и се администрира от Националната Audubon общество, всеки от близо 2500 брои направили всяка година трябва да се проведе в един ден между 14 декември и 05 Януари

VanBuskirk, 26, е бил ловец на птици, тъй като той е бил 7. Той е бивш председател на Централния New Mexico Audubon общество и изкарва прехраната си водещ Наблюдение на птици и природна екскурзии в места като Белиз, Коста Рика и Гватемала.