Въпреки това, точно сега, без клетка сигнал, а само на два часа път с кола от Виктория, това е идеалният почивка за вида на града, които търсят по-West Coast опит, без тълпите. Аз отишъл търси бури, за да гледат и пътеки, за да се разходят и да ги намери, както в пики. Въпреки това, аз не знаех, че е възможно за дъжд, за да бъде този дъждовен сигурен, бях в една дъждовна гора, но хайде! Мога да го почувствам накисване чрез моя обикновено непроницаема Канада гъска анорака, постоянен поток от моя подгизнал Tuque капе по лицето ми. Не го Уондър прякор Port Rainfrew.

бурното потоп продължи на следващия ден и аз се завтече през внезапна градушка, за да се срещне Drea Гибсън за обиколка с походи през Avatar Grove да се намери 'Gnarliest Tree Канада.' Един бивш местен, който сега живее в близката Shirley, 'Ден Trip Drea' работи походи с водач и къмпинг пътувания из района, и тя се оказа по-забавно извор на знания.

Joshua Лорънс Studios INC / Joshua Лорънс Studios INC

Както Гибсън и да спра да се вземат в челюстта дрънчене изобилието от дървесни красота, ние говорим за забележителностите на района: 'The наистина голям Жребият е, че няма какво да се направи', казва тя с усмивка. 'Това е див и това е здрав; можете да походи, плуване, риболов и просто имате собствен място тук.' През лятото, Гибсън казва, малкото градче се превръща отново като шепата други предприятия отворени за сезона, а кабините и къмпинги са пълни с посещение семейства. 'Той все още се чувства девствени и недокоснати,' Gibson добавя. 'Обичам Порт Ренфрю, защото е тихо и старомоден и красива.'

След уреждане в най каютата на Wild Ренфрю, който включва кухня, вана и огромни прозорци с изглед към океана, карах до Ботаническата Beach Loop Trail, походи част Улица дълбоко през гората по една пътека изработена от младежите на на Pacheedaht и T'Sou ке Първа нации.

Има една завладяваща назад история на Avatar Grove, който само е получил името си преди няколко години, след като вековна гора Мъже Canada Goose Hybridge яке червен цена алианс кампания да имат района спасени от изсичане и е обявен за защитена територия през 2012 г. Носи името на епичната 2009 филм на Джеймс Камерън, това е дом на някои от най-древните дървета на остров Ванкувър и само на няколко минути път от Порт Ренфрю. За разлика от Катедралата Grove, защитено стара горска площ по пътя за Tofino, Avatar Grove е не просто разходка. Въпреки, че АФА е относно определяне на алея за защита на кореновите системи на дърветата, все още има изобилие от скално катерене над трупи и навигация хлъзгави склонове, преди да достигне до известния чепат дърво. Прекарваш толкова много време в търсене къде отиваш, в действителност, че когато най-накрая да спре и погледнете нагоре, това е повече от малко поразителен. Мисли се срине през ума си в бърза последователност: О Уау, това е толкова красива. О, човече, това е толкова голям! И най-важното: Как, по дяволите, някой дори да мисля за регистриране това съкровище?

Има същата спирането, див West Coast природа: вятър взривен Sitka смърч, девствени плажове, меко очертани хълмове настръхнали с дугласка ела и бучиниш, и тези, страхопочитание вдъхновено огромни вълни чупене на th0e брега. Но за разлика от Tofino по-нагоре крайбрежие на остров Ванкувър не съществуват сърф магазини или художествени галерии, не младежки общежития или пищните курортни хотели, и много малко в начина на, добре, каквото и да е, наистина. Само безкраен природна красота и благодарение на скорошно обновяването доста добра кръчма, и изненадващо стилни морските вили.

Има известна романтика в чудейки се какво се крие в края на пътя, и когато пътят въпросният е толкова интригуващо серпентина, рязко усукване и превръщането си проправя път през гъстата гора, която е успоредна на Хуан де Фука проток на разстояние остров Ванкувър, там е една вълнуваща полъх на приключения във въздуха също. Какво се крие в края на West Coast Highway или магистрала 14 в, да го даде доста по-прозаично име е Порт Ренфрю. Или, както съм направил, за да го описващ: Tofino преди 20 години.

Все пак, за отвеждане на ден като този, аз се задоволих с бране над скалите за един час, или така, преди изкачване по стълбите обратно към пътеката. Изсушава и затопля по-късно, аз се отскубна в свеж, очукан, сочен камбала и отрупано poutine с определено фантазия вино целуна сос в кръчмата на Порт Ренфрю. доставчици като Unsworth Лозя в Cowichan Valley Ванкувър острова.

-късно същия ден аз опознаването на пясъчния плаж в Pacheedaht къмпинга; отново аз съм единственият човек там, за да гледате белоглав орел колело отгоре, както аз кацат върху оранжево дневник арбутус. Като магия час люлки наоколо, светлината се превръща в оръжие метална сива морето в златна кайсия откос на коприна блестящо между планините и крайбрежието. Аз въздишат с доволство и щастие и дъгите намерени в края на пътя.

Мъже Canada Goose Hybridge яке червен цена

Но промяната идва в сънливото градче, благодарение на разработчика Ian Laing и семейството, който миналата година купи кръчмата, хижи и търговски земята същество-голямата част от града от бившия собственик на Арлекин Enterprises (на любовен роман слава). Те имат големи планове за района, включително и магазин за подаръци, бензиностанция един и търговска зона.

Кръстен епична 2009 филм на Джеймс Камерън, Avatar Grove дом на някои от най-древните дървета на остров Ванкувър

Sleepy след моя празник, аз се сви с огъня в моята вила построена от дърво и се загледа в транс като пера на дъждовна гора мъгла завихри нагоре от дърветата на далечни хълмове, докато вълните завързани плажа извън моя прозорец. Тази нощ бях приспивани от звука на дъжд бие надолу по покрива, и чувах воя на вятъра и катастрофата на океана отвън.

Когато пристигнах на брега на морето, аз изпищя от радост: Sitka смърч приведен ниско от водата решително расте в пролуките между скалите и О, какво скали. Набрани като Mille feuille сладкиши една, хребети на шистов и кварц стърчаха през черен базалт и гладка пясъчник, където векове на безкрайна носеше дълбоки приливни басейни. Бих се радвал това като дете; това не е пясъчен плаж, където бихте изгради замъци и лежат отлагането на слънце. Това беше един плаж да се носят дъжд ботуши при всякакви метеорологични условия, локва скокове и проучване на миниатюрен свят на приливните басейни аквариуми, които капан всички видове завладяващ морски живот: таралежи, морски звезди и хитон, докато приливът разточва отново.

Както ние се катерят обратно надолу до пътя отново, дъждът накрая изсъхва и аз съм възнаграден с извънредно, ярки дъга изписана по небето.

В сърцето на зимата, изобилие от зеленина зеленина все още беше на показ; папрати лъскави от дъжда извиха от двете страни на пътеката, и брада мъхест старец висеше wispily от скока на Дъглас ели и буци западните червени кедри. Бях сам между дърветата, и за известно време, единственият звук беше стабилен тътнещата на проливен дъжд на сенника на горите и шумоподтискането на ботушите ми по пътеката, докато не започна в раздела за спускане и чух морето удари в скалите По-долу.

Почти всеки инч от Порт Ренфрю