'Яйцата са наистина стават добрият в протеин индустрия', казва той.

нечувана на границата на хранително-вкусовата промишленост, течни яйца се използва за десетки неща, от торти и бисквити за майонеза и много ястия за закуска. На този ден, Lordi научава, че цената на една 30 килограмова кофа на течни яйца е $ 79,24 повече от два пъти това, което беше през май.

Lordi въздъхва отново той чете на глас последната текста от неговия доставчик: 'Той казва:' Много грозна ситуация начело нашия начин Поръчахме 900 кофи с яйца и имам 70..

Пеги Lowe е репортер за жътва Public Media, общественото радио отчитане сътрудничество, която се фокусира върху селското стопанство и производството на храни. А версия на тази история се появили в сайта Harvest.

Egg доставки е Първи Ugly

Течни цените на яйцата са заснети до 240 процент от началото на май, когато епидемията започна разпространява бързо в целия Среден Запад, казва Moscogiuri. Центърът на епидемията от смъртоносен птичи грип беше в Айова, най-голямото производство на яйца състояние на страната. Повечето от досега заради избухването са били част от 'прекъсвач' операции, на територията на стопанството процес, в който пилета снасят яйцата, които след това са счупени, втечнен, замразени или сушени.

Тези дни, Lordi, управителят на производство на хлебни Джуди в Канзас Сити, Мисури, проверява с доставчика си всеки ден. Той трябва да знае цената на това, което се превърна течно злато за търговски хлебари: '. Рохки яйца'

Избухването идва в един нещастен време за производството на яйца, която се радва на рекордно потребление на глава от населението през последните няколко години, Moscogiuri казва, благодарение на популярните протеинови диети.

'Нашата способност да предоставяме на нашите клиенти яйца не се влияе,' McComb пише в имейл. 'Макдоналдс не е намирането на нови източници за яйца, нито са ни правят промени в това как ние източник яйца.'

'Цената на вашия Egg McMuffin няма да се промени, но вход промяна Макдоналдс на които се е повишила значително през последния месец', казва той. Хлебопроизводителите моли за Европа Яйца

шиповете на цените идват дори като селското стопанство власти смятат, избухването се забавя. Във вторник, първата ферма за Мъже Canada Goose Ontario Parka дух евтин пуйки, че е бил заразен върнах онлайн в Минесота. Но в понеделник, първия случай на птичи грип е отчетен в Мичиган, с тестване на Канада гъска положителни за болестта.

Kuethe и други са оптимистични, че най-лошото от избухването е свършила, защото броят на случаите на птичи грип се е забавил през последните няколко седмици. цените на яйцата вероятно ще се понижат, но не и в продължение на месеци, като стадата са били възстановен. Заразените ферми трябва да седи празен ход в продължение на шест седмици, след като птиците са унищожени, и млади кокошки, наричани ярки не започват снася яйца, докато те са на възраст около пет месеца.

Мъже Canada Goose Ontario Parka дух евтин

Избухването засяга магазин за хранителни стоки черупки яйца, също. В някои части на страната, с картонена кутия от дузина връхна точка от $ 3. Един Texas хранителни стоки верига се дажби яйца.

Една четвърт от приходите Макдоналдс идва от които първото хранене за деня бизнеса толкова добър, че глобалната верига е изпитание на меню през целия ден закуска. Но избухването не е засегнат доставките на Макдоналдс, казва компанията говорителката Лиза McComb. Тя казва, че Макдоналдс използва своите редовни доставчици, и неговите планове са винаги на място.

вериги за бързо хранене също са като хит, точно както някои се добавят или удължаване закуска часа. И все пак повечето компании не са се увеличили цените да компенсират, защото те са фиксирани менюта, казва Тод Kuethe, селскостопанска икономист в Университета на Илинойс.

Тони Lordi въздъхва, когато той достига в джоба на белите му единни панталони и вади своя iPhone.

на огнище на високопатогенна инфлуенца H5N2 грип вече се разпространява в 21 държави, заразяване на 298 места. Учените наблюдават разпространението са изненадани колко бързо вирусът се е преместил, особено след като това е исторически известно, че е по-заразна през есента.

'Мисля, че продуктът е някъде там. Вие просто ще трябва да плати за него', казва Брайън Moscogiuri, яйце анализатор с Urner Barry един. 'Това е най-долния ред. Това е търсенето и предлагането.'