водолюбиви примамки са били докоснати до, кабели са подменени или отново изравниха, хип ботуши или блатни птици са били тествани за течове и патици и гъски разговори са били обработени често.

Това е седмицата, че много Мериленд ловци очакват с нетърпение всяка година.

Харви, който за всяка от последните две години е отишло до Северна Квебек да участват в проучване на Канада гъски върху техните гнездене, намерен тази година, че броят на размножаващи жените Canada Goose Camp Първа Hoody черен Bulgaria се двойки е 40 086, в сравнение с 91 307 през 1993 г. и 118,031 през 1988 г. ,

жените Canada Goose Camp Първа Hoody черен Bulgaria

Резултат за седем от деветте основни видове са се увеличили в сравнение с миналата година, с четири вида (сива патица, зелени крила в синьо-зелено, синьо крилат в синьо-зелено и лопати) над дългосрочните средни стойности, и зеленоглави патици, wigeon, червенокосите и canvasbacks само за най-дългите средни срокове.

Във ​​вторник, на четири дни втори разделянето на патица сезон се отваря, след което в сряда от началото на тридневен, първо разделяне на Канада гъска сезон. Събота ще бъде в деня на откриването на две седмици модерни огнестрелни оръжия сезон за елени в.

20 ноември 1994By PETER BAKER

Общият спад полет на патици се очаква да бъде около 71 милиона евро, равна на миграциите на началото на 1970 г. и най-високият от 1983 г. насам, както и на населението Atlantic Flyway на Канада гъски, повечето от които зимата в източната част на щата Мериленд и Делауеър, изглежда, са се увеличили над преброяването 1993 година.

С умерен размножителния успех и скорост на убийство 15 на сто, цифрата 400 000 може да се стигне до 2005 г., според прогнозите на Wildlife дивизия.

В резултат на обилно зимата и пролетта валежите, според USFWS, популации патица за разплод са били 32,5 милиона, до двадесет и четири процента от миналата година, а прогнозата за спад на полет е за 71 милиона евро.

Целта е да се запази процентът на убийство на 15 на сто или по-ниско, докато населението на мигриращите Канада гъски Мериленд възстановява до 400 000, цифрата определя съгласно План за управление на Канада гъска Мериленд.

Joshua Sandt, директор на Wildlife Division DNR, заяви по-рано тази година, че по това процентът на умъртвяване на 19%, дори умерен успех за разплод ще се компенсира всяка година, тъй като голяма част от ловна преса е фокусирана върху полово зрели гъски, а не непълнолетни.

Най-ниската прогноза спад полет записано е 55 милиона през 1985.

общата популация на гъските Atlantic Flyway Канада, анкетирани от екипа на Харви беше 258 332, в сравнение с 241 407 през миналата година. брой посред зима Мериленд показа, 260300, също леко нагоре от 1993 г., но това число колкото 20,000 резидентни Канада гъски, които не мигрират към основанията за разплод в Квебек.

Countdown започва за Md

Сега е въпрос на чакане за някои или всички от три отваряне дни, че за Мериленд ловци попадат само на близката страна на рая.

Тъй като времето е извън контрола на никого, федерални и държавни ръководители на водолюбиви птици са концентрирани върху ограничаване на възможностите за лов и поддържане на лимит за една птица чанта през първите две разделя на сезона и позволява две на ден в третата разцеплението.

популацията на елените е в отлична форма в държавата, според Министерството на природните ресурси мениджъри игра в някои окръзи съперничеща на най-големите и най-тежката whitetails по Източното крайбрежие.

Падането полет на зеленоглави патици, най-много патици в Северна Америка, се очаква да бъде 12 милиона, 39% по-висока в сравнение с миналата година.

Но докато стадото държавната елен се справя изключително добре, патици и Канада гъска ловци могат все още са изправени пред проблеми по пътя към рая.

ловни полета са подбрани и Непроучен и дневните движения на прави и кинта отбелязват и каталогизирани. Пушки и изсушителни пушки са били почистени и са били наблюдавани в и почистват отново.

възраждането на патици е отразено в дължината на патица лов сезон в Мериленд, който тази година номера 40 дни с лимит от три патица.

Има няколко сили, които оказват влияние върху динамиката размножаване на мигриращите Канада гъски Мериленд, и двете първични такива са лов и време само една от които може да се контролира. Риба и проучване на реколтата Wildlife Service, 59,925 Канада гъски са били убити и изтеглени в Мериленд през миналия сезон, с изключение на минималната убийство по време на сезона септември за местни птици.

Според Уилям Е. Харви на Мериленд отдел на природните ресурси, населението на Канада гъски все още е 60 процента от нивото, което би могло да подкрепи по-дълги ловни сезони и по-големи ограничения чанта.

Но USFWS биолози посочват, че няма гаранции, че населението на патица ще продължат своето възраждане. И трябва дупките и езера в основанията за размножаване пресъхват следващата пролет и лято, ние можем отново да очакваме по-кратък ловен сезон през есента.