Reader отговор е много живителната сила на всяка колона, и вашите последни комуникации по отношение на моя Irwell мишелов в Haughton Green предоставят чудесни примери.

жените Canada Goose Chilliwack Bomber дух Bulgaria

Тони описа на птиците около него: 'Това е страхотно да се види гнездовия период в ход със син синигер, Канада гъска и зидарка всички много заети, превозващи гнездене материали Местната Голям пъстър кълвач се направи много шумове' spicking жените Canada Goose Chilliwack Bomber дух Bulgaria '. и барабанеше далеч от мъртвата част на отчупена клон. видях три чифта красиви bullfinches преминават през Продажба заедно с чифт Зеленика и щиглец. Днешната радост бе изслушване на първия chiffchaff и коприварче на годината. Да, това е всичко, което се случва отново, пролетта е при нас. '

'Видях го няколко пъти през летните месеци и тя смята, че е един от тази година, Cheshire отглеждането на малките.

Тони също така спомена, че лястовици са били дължими, и сега те са обратно, както и, по целия път от Африка.

съм със Стив по който един, и така е Тони Sant, който не може да скрие вълнението си: 'Вие Irwell мишелов е всъщност един от два (или три ако броим миналогодишния младеж), който отлетя от Дънам Massey във вторник и още в четвъртък. и двете партиди се тълпяха от местните черна врана, тъй като те обикаляли Мърси долината на река от продажба към Стокпорт. '

Стив Хойл ми каза, че ще върне 15 до 20 години единственият път, той никога не беше виждал тази великолепна птица е на годишна поклонничеството до Девън и Корнуол.

'Ами какво да кажем за тази година? Да те са обратно. Преди две седмици, и отново през миналия уикенд, една двойка са били прави фигурата на осем пасове на долината, преди обиране върховете на дърветата, преди да се премести обратно надолу реката към Дентън и Червеникави. с бинокъл от задната част на къщата ми, те може да се види ясно, и съм прекарал много един час гледа за тях. Моята надежда е, че те ще останат и гнездо някъде в долината. '

Той пише: 'Тъй като риболовец моите риболовни излети ме вземат около Cheshire, и това беше преди около пет години, че аз започнах да виждам мишелови над зоната на Крю и Нантуич В следващите няколко години те са се движат по-далеч и по на север.. преди две години, по време на посещението на шоуто Cheshire, аз ги видях горе Tatton.

Читателите могат да си спомнят покрих историите на радиото маркирани кукувици и как ние бяхме в състояние, за първи път, за да следите напредъка си чрез Южна Европа и извън нея в Източна Африка. Те също са започнали мъчителното завръщане крака и съжалявам да го кажа, птицата на име Мартин не го направи. Стискаме палци за останалите четири.

предоставяне на повече от 200,000 читатели в Голям Манчестър.

'Тогава миналата година от моята кухня прозорец с изглед Haughton Vale, ето и ето на фантастична гледка на мишелов езда минералната вода напред и назад по протежение на долината Tame.

На грабливите птици, създаващи шум, тъй като те летят на север до Tame Valley

Безплатен сутрешен вестник, The Metro, публикувани всеки делничен ден, също е част от нашето портфолио,

Greater Manchester Business Week е номер едно доставчик на бизнес новини andfeatures на региона, насочване по поръчка бизнес аудитория с 12,687 копия всеки четвъртък.