'Плътността на гнездата на тези острови е абсолютно невероятно', каза Майкъл, опитен биолог, който е учил Канада гъски в продължение на десетилетия. 'Ти намери едно гнездо, и 10 крачки, а птици вълни на разстояние още един. В размножаване арктическите, Canada Goose гнезда обикновено са една четвърт миля или повече един от друг. Ето, те са често в рамките на няколко крачки един от друг. Моите изследвания показват, че островите в езерото Dardanelle вероятно обхващат най-високата плътност гнездене на Канада гъски в света. '

Гигантски Canadas са wingspans до 6 фута, което ги прави най-големият от водоплаващи птици с изключение на лебеди. и Канада. Вместо да прави дълги миграции подобно на други подвидове, гиганти останаха в целогодишна същите области, което прави само кратки миграции.

'Всяко яйце ще се ориентират във водата по определен начин в съответствие с етапа на развитието', обясни той. 'А наскоро, предвидена яйце потъва на дъното на водата и да легне на едната си страна. Както ембриона в яйцето се развива, въздух ВАС образува и расте, и в определен момент в развитието на ембриона, яйцето ще започне да плува. Ако едно яйце плува с големия край стърчи над водата, това е почти готов да се излюпят.

'Ние тестваме най-наскоро, предвидена яйцето и последната положени яйцето във всяка гнездо, да следи за неговото плувка етап срещу диаграма, и записва редица от една до шест върху графиката на данни', продължи Майкъл. 'Това ми помага да се запознаят с напредъка на гнездовия период и когато аз трябва да се върна, за да проверите за успеха на люка.'

Една невероятна история за възстановяване на дивата природа в Арканзас

съжаление, гиганти бяха изчезнали от голяма част от предишната си гама от средата на 1900-те, жертви на неконтролирано стрелба и влажни зони унищожение. Подвидът е смятало, изчезнали до 1962 г., когато Харолд Хенсън по естествена история обзор на Илинойс са установили, че Канада гъски, зимуващи в Рочестър, Минесота, бяха гиганти. Впоследствие, бяха открити няколко остатъка популации.

'Сега ние определяне на етапа на яйцата развитието. Това ни помага да знаем колко време е изминало от яйцата бяха положени и когато те са вероятно да се излюпят.'

Какво нещо невероятно, аз мислех. Само преди няколко десетилетия, се смяташе, че гигантските Canadas да изчезнат завинаги. Но с помощта на посветени личности като Майкъл Хил, те са направени поразителен завръщане. Една невероятна история като тази игра на животните, донесени от ръба на изчезване трябва да бъде написано така, че всички да си спомня. И сега тя е била.

гледах като Майкъл вдигна едно яйце и го поставя в пластмасов контейнер частично напълнен с вода.

Той вдигна най-тъмната яйце от гнездото и, с помощта на маркер, надраскани голям '1' жените Canada Goose Chilliwack Bomber кафяв евтин на едната си страна. А малко по-чист яйчен беше даден '2.' Друга още по-чиста беше даден '3' и така нататък, докато всичките пет яйца бяха преброени.

След преоткриването на гигантски Канада гъски, много държави, инициирани или интензивни усилия за повторно установяване на местни стада. В Арканзас, Канада гъска сезон бе затворена от 1980 до 1989 г., което позволява на стадото, за да се установи и да растат. Държавата също внасят млади и възрастни птици и ги зарибяват в района на езерото Dardanelle. Заловен птиче стадо близо Кларксвил произведени повече от 4300 гигантски Canadas които са били освободени в долината на река Арканзас.

само на юг от Кларксвил, близо до устието на Spadra Creek, можете да стои на конзолите високо варовикови граничещи Lake Dardanelle и видя няколко малки острова. Най-големите кориците на не повече от няколко декара. Най-малкият не е много по-голям, отколкото градска заден двор. Дървета, храсти и треви одеало всеки един, прикриване на животните, които живеят в тази офшорна сфера.

Майкъл отправи към гнездото открих.

Тези освободени гъски, млади и техните гъски, които приемат Arkansas от други области са процъфтяващи. По време на проучване на река Арканзас между Plumerville и Ozark през 1983 г., биолози намерени 25 гъши гнезда. През 1992 г., те са установили 326 гнезда по-малка част от реката. Днес има толкова много гигантски Canadas гнездене в долината на река, че ще бъде невъзможно да ги брои. И това, което видях по време на посещението на островите с Майкъл Хил ще се окаже, че без сянка на съмнение.

'Първо, ние се определи последователността, в която са положени яйцата,' каза той. 'Най-мръсните търси яйцето е този, който първи е бил поставен. Най-бялото яйце е бил поставен миналата. Като гледам в най-различни нюанси на цвят, можем да разбера относно последователността и маркира всяко яйце.'

започнах този остров приключение по покана на Майкъл Хил, тогава водоплаващи биолог за Арканзас дивеч и риба комисия. Всеки април Hill и други биолози посетиха езерото Dardanelle да учат гнездене Канада гъски. Този проект има своите корени в началото на 1980 г., когато AGFC започна повторно установяване гигантски Канада гъски в западната долината на река Арканзас.

След първото гнездо се работи, ние се премества в другите Майкъл намерени и записва информация за тях, както добре. Всеки гнездо е в рамките само на няколко ярда от друг, и че гнездото на свой ред е бил близо до друг и друг и друг. Бях смаян, че невероятно брой гъши гнезда ние открихме 41 на сам, че остров. Осемдесет още три гнезда бяха открити на четири близките острови.

Този документ не може да бъде преиздадена, без изричното писмено разрешение на Арканзас демократ ДВ, Inc. Associated Press текст, снимка, графика, аудио и / или видео материал, който не се публикува, разпространява, пренаписва за излъчване или публикуване или преразпределя пряко или косвено на всякакъв носител. Нито тези AP материали нито част от тях могат да се съхраняват в компютъра, освен за лична и некомерсиална употреба. АП няма да бъдат подведени под отговорност за каквито и да било неточности, грешки или пропуски в тях или в предаването или предоставянето на всички или на част от него, или за каквито и да било щети, произтичащи от някое от гореизброените.

жените Canada Goose Chilliwack Bomber кафяв евтин

Когато за първи път стъпи на островите една пролетна утрин, се чувствах като натрапник. Аз се третира като един, твърде, когато срещнах един от най-многобройните жители на островите гигантската Canada Goose. Без да знае за присъствието на тази птица, влязох в рамките на 10 фута от него преди кокошката дойде трясък през храстите, съскане при мен с разперени криле и издигната врата. Както се опита да прокара сърцето ми отново в гърдите ми, огромната птица завърши своя макет атака и отлетя.

'Майкъл!' извиках аз. 'Аз открих гнездо.'

Той ме клипборд, пълен с информационни листове подаде, след това се наведе, за да разгледа яйцата.

'Сега ние се измери дължината и ширината всяко яйце и го запишете на информационния лист,' каза той. Използването апаратчета, той проверява всяко яйце и извика цифрите (в милиметри) за мен да пиша. '86.4. 55.2. 88.3. 57.2

'Намерих още две гнезда там,' каза той, като се приближи, 'но нека да работим това първо аз ще взема измервания;.. можете да ги запишете'

I премества на мястото, където гъската появява за първи път и е установено, голяма могила от треви и пръчки близо до ръба на водата. Обхвана в купата на гнездото са пет големи бели яйца.