Август Канада гъска сезон отваря събота

Murano каза от редица фактори, включително ранните ловни сезони, са допринесли за намаляване на общото население на държавата за разплод.

Той каза, гъски от класа на 2013 година са вече до точката, където те могат да се размножават, и техните по-ниски от средните числа които сега се представят за цялата популация на гъска.

Murano каза някои запалените ловци водолюбиви птици са наистина прегърнали и се възползвали от началото на Канада гъска сезоните.

жените Canada Goose Expedition Parka ориз Bulgaria

'На североизток, щях да го категоризират като средна, нормална година за производство', каза той. 'Има само още вода до там. Някои части на държавата бяха сухи тази пролет. В югоизточната част на страната, например, имахме наистина суха пролет, която го направи по-голямо предизвикателство за гъски до гнездото.'

'Контекстът е всичко, и повечето хора все още гледат на тези рекордни цифри, когато се говори за началото на сезона', каза той. 'Дори и с по-малко население тази година, все още има изобилие от гъски там, за хората, за да ловуват.'

'Ранните ловните сезони определено са част от това', каза той. 'Ето защо имате високи дневни лимити чанта, неограничен притежаването и дълги сезони. Правилата за либерални реколтата определено са опит да се увеличи реколтата да донесе населението надолу.'

'Вярвам, че това беше преди три пружини, когато имахме много зле зимата, който се простираше и в пролетта със сняг и ниски температури, простиращи се по целия път в май', каза той. 'Това засегнати развъждането, че година и то на много ниска производствена година за гъски направи.'

Murano каза, че в Североизточна Южна Дакота, например, тенденция на населението гъска се държи в статуквото.

Миналата година, на същото изследване развъждане на местни Канада гъски оценява населението е близо 179,000 гъски, и през 2013 г. тя е на рекордно високо от 279,000 гъски.

предприемат управление август е отворен само за жителите на Южна Дакота, и редица изберете River East окръзи са отворени за лов по време на сезона, включително Brookings, Браун, Кларк, CODINGTON, Ден, Деуиловият, Хамлин, Hanson, Hutchinson, Грант, Кингсбъри, езеро, Линкълн, Marshall, МакКук, миньор, Минехаха, Moody, Робъртс, Спинк, Търнър и Съюза окръзи. Само Пенингтън на запад от река Cheyenne е отворен по време на началото на сезона.

След 31 август, преходите сезон в Септември рано гъска сезон. Докато дневния лимит на чанта остава на 15 гъски през целия септември ограничението за притежание влиза в сила на 45 гъски. От 1-ви октомври, докато сезона се затваря в блок 1 на декември рибата и дивеча рабош на населението на държавата за разплод, на броя на чуждестранните Канада гъски спада, но все пак е доста над сегашните цели за управление на GFP му.

предприемат управление август за първи път е планирано през 2010 г., когато служители от държавната дивеча, рибите и отдел паркове считат за август ловен сезон е подходящ за подпомагане на контрола живеещо население на Канада гъски гъски, които наричат ​​Южна Дакота дома за отглеждане и гнездене на държавата.

Докато гъши номера мигрират надолу към гола за управление, все още има много възможности за началото на сезона гъши ловци да имат успех.

Сезонът тече през края на август, и стрелба часа са половин час преди изгрев до залез слънце. Дневният лимит е 15 Канада гъски, и няма ограничение времето.

2015 управление приемаме за Канада гъски сезон август държавата отваря събота сутрин половин час преди изгрев слънце, и ловци на водолюбиви птици, могат да очакват много възможности да гони големите птици.

Канада гъски изискват по-последователни водоизточници до гнездото в сравнение с това, което насочените надолу патици или други видове водолюбиви птици се нуждаят, каза Murano.

'Тази година на населението при приблизително 155 000 и промяна', каза Роко Murano, водоплаващи биолог за GFP.

Murano каза, че за времето, особено сурова пролетно време от няколко години също имаше голямо влияние върху населението.

'Населението е надолу около 43% от времето, когато тя достигна преди няколко години', каза Murano. 'Нашата цел управление на щата е да има около 80 000 до 90 000 в текущия план. Ние сме в процес на актуализиране на планове за управление, които най-вероятно ще се направи тук в следващите шест месеца, или така, но за сега това е нашата цел в текущия план. '

'Гъски разчитат на постоянна вода с острови, мускусен плъх хижи и други неща, за да жените Canada Goose Expedition Parka ориз Bulgaria запазят своите гнезда безопасно', каза той. 'Когато нивото на водата спадне, повечето от островите, които виждате стават полуострови, които осигуряват достъп до хищници. Друг фактор е, че просто не виждам muskrats около вече, и от мускусен плъх ложи са идеални места за гъски, които правят гнездо.'