Канада гъски пристигат от Унгава

Министерството на природните ресурси

Канада гъски зимуват тук, сега ще се мотае наоколо, докато около третата седмица на февруари, когато ще започне да има обратно на своите северни основания за разплод.

'Ние получаваме много върнати ленти', каза Харви.

Някои предполагат, че зърно спадна с комбайни е това, което се е примамил гъски тук, но Харви заяви, че е най-голямо, отворено полета, станали възможни чрез машинно прибиране на реколтата. Канада гъски като тези широко отворени пространства, които предлагат много възможности да бъдат нащрек за хищници, който много прилича на плоски земи на Унгава полуостров, където са се излюпили.

Harvey се изкачва в един храст самолет с канадски изследовател на дивата природа и те летят по определени маршрути, като се брои единични гъски, гнездящи двойки и други диви животни. През цялата седмица на изследване има вълнуващи излитания и кацания на селски писти обслужващи инуитите селата от региона.

Някои от групите, пуснати на гъски са на стойност награди на до $ 100 за тяхното връщане, стимул, предлагани за подобряване на участието в програмата.

Канада гъски, които са се завърнали в своите зимовища на източния бряг жените Canada Goose Expedition Parka розов евтин на Мериленд са току-що завършили забележителна миграционния път на около 1.500 мили от Унгава полуостров на Nunavik, Квебек, близо до залива Хъдсън в далекоизточния Канада.

Докато Източна Shore Мериленд сега е популярна зимуване място в Атлантическия Flyway, тя не беше до около средната част на 20-ти век, с въвеждането на машини за царевица реколта и други зърнени култури. Преди това, Канада гъски предпочитани зимуване по крайбрежната Северна Каролина.

инуитите хората, живеещи в тази област също са в състояние да вземат колкото се може повече гъски тъй като те могат, преди да започне гнездене, чрез споразумения за издръжка ловни предоставени от канадското правителство.

Мериленд е заинтересован от успеха на гнездене на полуостров Унгава защото, Харви каза: 'Ние зимата около половината от гъските Канада през Атлантическия Flyway.'

Чрез ивици крак и сътрудничество ловджийски в завръщането на честотните ленти, ние вече знаем, тези гъски гнездят по бреговете на Унгава и Хъдсън заливи, на крайбрежната тундра с водни попълнено пот дупки и плитки влажните зони.

Докато миграцията на падане е бърз, миграцията на пролетта може да отнеме няколко месеца, със стада спиране по пътя за почивка. Тяхната цел е да го направи обратно към Унгава полуостров от първата седмица на май, като предоставя достатъчно време, за да започне размножителния цикъл отново.

годишното проучване на основанията за размножаване се извършва във времето между средата и последните дни на инкубационния период за гъските гнездене. Тъй като гъските на възрастни са molted през този период, те са лесно да се намери и също лесно да се хване за обкантване.

Сред другите видове диви животни забелязани по време на проучванията са черна мечка, чайки и арктическа лисица.

Harvey говори за годишната миграция на Канада гъски по време на неотдавнашно отворена къща в Blackwater National Wildlife Refuge, където около 25 000 Канада гъски зимата годишно, заедно с други водоплаващи птици. и Канада се използва, за да определи ловните сезони и ограничения чанта.

Канада гъски могат да бъдат разделени в няколко подвида с различни размери. Най-известният е гигантският Канада гъска. В годишното проучване в Канада ги брои, без наименования за подвида.

жените Canada Goose Expedition Parka розов евтин

Подготовка за тези полети се прави и по-рано, с авиационно гориво летял в по време на летните месеци, които са най-добре за летене в тази част на света, и внимателно се съхранява през зимата.

Най отклони този арктически земя между 06 октомври и 15, според Мериленд отдел на природните ресурси Game Bird раздел Лидер Бил Харви, и пристигат в Мериленд след полети на или по-малко от 10 дни. Те пътуват със скорост от 30 до 40 мили в час и може да отиде по-бързо, като 60 мили в час.

Що се отнася до интериора пейзаж на полуострова Унгава, където са открити няколко гнезда, Харви го сравнява с този на Луната. 'Това е добре за отглеждане скали', каза той.

До края на 1960, Харви заяви, Мериленд, не знаех къде гъските, които се появиха всяка есен бяха разплод.