жените Canada Goose Freestyle жилетка зрънце магазин

След интервюта с водачи и СНП биолози през последната седмица, един получава впечатлението, че люкът беше добро за Унгава полуостров. Но никой не е готов да се каже точно колко е добър.

Всичко това може да изглежда странно, защото миналата година зимата население от 234 000 е най-ниската в историята през последните 30 години и подкана първоначална предложение за 18 ден ловен сезон тази година.

ловен сезон за Канада гъски в Мериленд открива утре, и докато ръководства и ловци ще имат свои щори и съоръжения готов, вероятно има още въпроси за това 35 дни сезон, отколкото който и да е преди и може би по-малко ранните отговори, както и.

Само една добра сделка от 11 часа жените Canada Goose Freestyle жилетка зрънце магазин преговори през септември миналата година се увеличи на сезона за 35 дни, по време на първите 20 дни от които ловците ще бъдат ограничени до един Канада гъска на ден.

рибата и дивеча услугата

DNR ще започнете да получавате представа за съотношението на млад, за да възрастни веднъж сезонът започва, като Chesapeake Wildlife наследство събира пера на опашката от бране на къщите. Харви каза текуща сметка на групата е бил измерва точно грим население.

Sandt поставя под въпрос колко от тези млади птици и техните родители ще зимни в Мериленд, защото гъски са склонни да прелети през тяхната миграция.

Ray Маршал, дългогодишен водач на източния бряг, каза: 'Тя изглежда като има повече птици, но това е реално трудно да се съберат на всякакъв вид недвижими добра guesstimate като цяло.'

'Когато погледнете населението на гъска, което виждате много млади птици там', каза Sandt. 'Така че ние знаем, ние сме имали доста добра люк. Сега, какво, че всъщност означава в брой птици, би било трудно дори да предполагам.'

'Така че, някои от птиците, които може да попаднат в Делауеър, Ню Джърси или Пенсилвания може да дойде до Чесапийк първи', каза Sandt. 'Техните насочване умения не са толкова ограничени, че те знаят точно кога да слезе.

'Това е част от нашия проблем с доверието, хората казваха:' Е, ако сте ги брои през ноември и след това да ги брои през януари и добавете убие с него, двамата трябва да балансира ', казва Sandt. 'Е, това просто не работи по този начин.'

никога изследването през ноември е бил основен фактор при вземането на решения за управление, Харви каза, но цифрите често предвидени интересни корелации на графовете януари.

Тази година, защото на информационни, икономически и научни съображения, на СНП избра да направи проучването ноември и размера и състава на зимата жители на мигриращите Канада гъски Мериленд остава въпрос.

'Заливът Чесапийк е вероятно ключа, или тя може да бъде фактор разстояние: Те летят до момента и след това просто да слезе След това можете да започнете да търсите за коя област те знаят е зима дома им гама, и отнема много време. да се намери, че. '

Sandt каза тази година населението ще надхвърли миналогодишния 30години ниско, и Харви заяви, че по неофициални данни от Квебек, където лова започна късно през септември, показват, че има 'значително по-млади птици от миналата година.'

Данните за Канада гъски нагоре във въздуха

Високото съотношение на млади птици с възрастните е важно по много причини, най-важната от които са, че младите птици са по-лесно да се нарича, за да ловци и убива subadult птици ще пази населението размножителния непокътнати.

С проучването ноември тя винаги е било възможно да се отгатне, и Sandt каза като догадки на данните за населението играе голяма роля в завършващ в началото на въздушни проучвания.

Joshua Sandt, директор на Wildlife Division DNR, заяви, че има повече птици тук сега, отколкото е имало през миналата година, но това, че населението ноември не е непременно представител на зимата жители на Мериленд.

В последните години, въздушна проучване в началото на ноември щеше да предостави на Министерството на природните ресурси с идея за размера на полета есента на юг от северната Квебек, и думата ще бъде извън добро или лошо.

Бил Харви, мениджър на програмата водоплаващи DNR и който е прекарал 10 дни проучване на Квебек гнездене в края на миналата пролет, каза: 'Аз не знам, и аз дори не би отгатна в този момент.'

Sandt и Харви се съгласявате, че СНП сега ще основава своите решения за управление на преброяването януари, което е взето след ловния сезон се затваря, и изследването за гнездене на основание за разплод, че Харви взеха участие в миналата пролет.

'Ние може да се изпраща погрешно послание, ако ние да излезем и да кажем, че има 450,000 или 500,00 птици там', каза Sandt. 'Възможно ли е това, дори и с много добра люк? Съмнявам се.'

Ако има голям брой птици, които влизат в региона Chesapeake и след това заминава за истинските си зимни вериги, Sandt каза, тогава тя е неизбежна, че няма да има разногласия между водачи, ловци, еколози и биолози, защото цифрите никога не се натрупват.