Като книга рецензент, аз съм винаги внимават за произведения, които са създадени изцяло от един индивид. По този повод, като внимателно е неоправдан. Това е една огромна част от работата, която вдига летвата за тези, които планират да се следва подобна тенденция в бъдеще.

В най-широката част, като до почти 450 страници, е подробен отчет на вида, обхващащ таксономия, специфичен и подвидов идентификация, определяне на възраст и пол, географски вариации, измервания, гласови, MOLT, и хибридизация. Има оценка на разпространението и на населението, включително и състоянието на всеки вид в плен. Тази част от книгата е много добре илюстрирана с около 650 цветни снимки, почти всички, взети от природата. Снимките са надписи с полезна информация, включително датата и мястото на всяко изображение.

Така ще тази книга изпревари водолюбивите: Ръководство за идентификация като основен водач на семейството за Birders? В Северна Америка, мисля, че отговорът трябва да бъде категорично 'да'. Нивото на детайлност Reeber осигурява на plumages далеч надхвърля всякакви други ресурси съм виждал. Но фактът, че половината от световните пернат вид са изключени означава, че по-старата книга ще остане съществено значение.

A New Classic за Северна Америка на водолюбивите птици и техните Watchers

Изненадващо, географския обхват на книгата е необяснима, но е важно да се отбележи, че той не покрива целия азиатски континент. намерени видове само в Indo малайски, Sundaic, Wallacean, и филипинските региони, които не са обхванати, въпреки че тези области са показани на картите за разпространение на видове, които зимата там. Същото се отнася и за тези видове, които зимуват в Африка. The качулат ангъч е включена, защото, въпреки че е възможно да изчезнат, имаше непотвърдени доклади от Китай през 1980. Перфекционисти ще отбелязват, че патицата Западния Индийски свирки е пропуснат въпреки записи от Флорида, Тексас, и Вирджиния.

Това е най-новата серия на Helm идентификационни Guides, която включва такива големи заглавия като Robins и чатове, Кълвачи на света, и Owls на света и тези, които само за последните две години. патици, гъски и лебеди На Обхванати са по-напред от Helm, в Steve Мадж и Хилари Бърнс водолюбивите: Ръководство за идентификация на патици, гъски и лебеди на света, трета титла в серия, публикувани през 1988 г., които ръководят описани и илюстрирани всеки водолюбиви видове познати. Новият водолюбивите птици, в сравнение, обхваща само птици дома Holarctic Северна Америка, Европа и Азия до 84 от 170-те вида в света.

Reeber е консервативен в подхода си към ричардсънова гъска, признава четири подвида, и Канада гъска (седем). Има доста подробни дискусии за най-новите таксономични подходи към белите белочела и боб гъши комплекси, както и на географски променлива обикновена гага. Както и при повечето европейски записи комисии, Reeber разделя евразийския и Green крилат TEAL и Белия крилати и траурна потапница Stejneger му.

Всяка плоча е изправена пред страница на надписи, които идентифицират plumages и molts използвайки термини от модифицираната система Хъмфри Parkes познато на много Аматьорска Birders.

Книгата тежи три паунда, което го прави позоваване на работа, а не за употреба поле, но тя е ярък, колоритен, и лесен за навигация. Въвеждащите страници обясняват как работи книгата. На 16 страници, които следват, са посветени на таксономията и систематиката, птичи топография, сменяне на перата и plumages, стареене и определяне на пола, и огромна тема на хибридизация. Този последен аспект е този, при който водолюбивите наистина превъзхожда.

Всеки профил видове завършва със списък от препоръки, които също са включени в пълната библиография на 1400 публикации. Библиографията е последвано от индекса за илюстрации на около 100 известни хибридни комбинации; има 13 примери, дадени за зеленоглави, от познатото Mallard х жените Canada Goose Kensington Parka розов Bulgaria черна патица с изненадващо зеленоглави х Wood Duck.

жените Canada Goose Kensington Parka розов Bulgaria

72 цветни плочи, събрани в отделен раздел, най-вече изобразяват птици на водата, въпреки че са показани гъски и лебеди стои; за всеки вид, има най-малко един образ на птица в полет. Всеки вид е илюстриран в много изображения на 16, например, посветена на обикновена гага и плочите се състоят от не по-малко от 920 индивидуални картини всички казаха, впечатляващ съвпадат.

сравнително непознат извън Франция, Sbastien Reeber е работил за Socit Nationale де защита де ла природа от 1994 г. насам в Lac де Гран Lieu, където той води програмата за наблюдение на птици. Неговият живот е много много за водоплаващи птици. Той е член на редколегията на водещи френски вестник Ornithos, и е служил на Комитета на френските Антиквариат от 2006 г. насам Създаването на водолюбивите беше огромна задача, и бях изумен да се разбере, че не само не Reeber напиши всичко на текст, но той също рисува всичко на илюстрациите и доставя някои от снимките. постижение Reeber му е проява на сила.

A работа като този винаги повдига въпроса за номенклатурата. За щастие, в случай на водоплаващи птици, има относително малка промяна в номенклатурата, използвана от основните световни списъци.