'Ще бъде хладно канадски приключение', каза Ranta време PitStop му в Lakeside Park във вторник. 'Не мога да се сетя за по-канадски начин да кажа, благодаря ви за нашите ветерани, отколкото да кану цяла Канада. Това е начина, по който ние изградихме нашата страна, и [Аз съм] в състояние да се ръкуват тези момчета' като отида от легион да легион. '

Ranta му, Кевин, служил в Босна с канадската лека пехота принцеса Патриша през 1990. Кевин се завръща в Канада страда от посттравматично стресово разстройство, което той все още се справя с. 'Него и неговата част са с всички видове проблеми. Тя изглежда като има много препятствия по пътя на тези момчета Получаване на помощ,' каза Майк.

Майк Ranta седна на края на бяло и червено му кану и накиснати в един слънчев следобед. Просто получаване на Нелсън вече е бил много усилия, и Ranta има да извърви дълъг път, преди пътуването му е пълна.

брат

За щастие той е в добра компания. Spitzii, осемгодишно финландски шпиц, който също беше заедно за пътуването 2014 г., се опира в предната част на лодката, както Ranta говори. 'Той е като смел като той е красив', каза Ranta. 'Той е невероятен кученце. Определено най-добрият ми приятел, ръцете надолу.'

пробив над, Ranta каза сбогом и отблъсна във водата. Той посочи близкия Канада гъска да Spitzii, които излая птицата за добра мярка, преди двойката се понесе към оранжево моста напред към Атлантическия океан.

'Много от хората там наистина се нуждаят от помощ', заяви Ranta. 'Същината аз съм се от много канадци, които съм говорил с е, че ние сме един вид да е болен и уморен от нашето правителство хвърлят пари за всички тези места за почистване на дворове на други хора и ние не сме почистване нашата собствена. Ние не се грижи за тези хора, които ни дават нашия начин на живот тук. Това е разочароващо. Това трябва да се промени. '

Друг човек близо до Ranta даде тласък за неговото пътуване.

Ranta е кану цяла Канада за набиране на средства за родния си легион и младежки център в Atikokan, Ont., който описва себе си като на кану столицата на Канада, както и да се повиши осведомеността за ветерани в нужда.

Този път Ranta е решен да измине разстоянието.

крайбрежие кануист гребла чрез Nelson

Това е вторият път, Ranta е гребе и тръгна, когато няма вода пътя си в цялата жените Canada Goose Kensington Parka син реплика страна. Той вече го е направил повече от седем месеца и 7500 км през 2014 г., докато повишаване на $ 10 000 за младежки център Atikokan.

Дните са вече достатъчно дълго, без риск от преобръщане. Ranta гребе 12 до 15 часа на ден, и капачки ходене му с кануто на количката в 12 часа на ден.

жените Canada Goose Kensington Parka син реплика

Ranta, облечен с домашно брезова кора шапка и брада, което го прави да изглежда като герой наследство Минути, посочен от Ванкувър в Април 1. Неговото пътуване вече е почти приключила два пъти, първо от силни течения на река Фрейзър и отново от един пън че попадна на неговия кану, че взе Ranta на разходка.