Стойностите зависят и естетически обжалване на примамка, резбарят, редкостта. Повечето примамки не са подписани от техните производители въпреки че някои носят печата на техните собственици, което извличане от езеро по-лесно, така че се изисква изследване за да се запознаят с характеристиките и художествени стилове на важни резбари.

Двете ден, произведен съвместно от през януари 2000 г., направен международни новини. The свирец Бауман? Тя донесе $ 464,500. А 19-ти век Камъкообръщач отиде за $ 470 000, дърво Дрейк патица масон за $ 354.500.

Сред създателите колектори трябва да знаят, са Crowell на Cape Cod, отделението Brothers (Steve и Lem), August 'Гас' Уилсън, старши и Mason Decoy фабрика. McCleery оплака, че е знаел без големи Texas примамки резбари. 'диви птици Примамки' от (, $ 24,95), публикувани за първи път през 1934 г. и все още е важен за справка.

Описван като единственият напълно местен американски народно изкуство, първите примамки са изработени от американските индианци едно хилядолетие преди повече от. Белите заселници адаптирани идеята, дърворезба птици реплики в дърво (вместо опаковъчна кожи птици около тръстика) за привличане на водолюбивите птици в кръг. Сега самите примамки са предмет на ентусиазиран лов, ценена от колекционерите като антики и като изкуство.

McCleery. патолог, беше зашеметен примамки поклонници преди седем години, като плащат $ 10 500 за дълго таксувани свирец примамка, направено от през 1800г.

Преди тази продажба, която се предлага на събирането на друг уважаван колектор, стойностите са в стотици, не и хиляди долари.

Стик прозорци, които имитират Дъждосвирцоподобни, често са били издълбани от едно, твърдо парче дърво, монтирани върху пръчки или стълбове, после забити в пясъка или блато.

Guyette и Schmidt Inc., световен лидер и премиер примамка търг фирма, рекламира примамки под $ 500, и вицепрезидент на фирмата, казва примамки могат да бъдат намерени жените Canada Goose Montebello Parka черен цена българия в магазините и показва за '$ 25, $ 50, $ 100 нагоре.'

антична дървена примамка може да бъде ценна

Чапли, кранове, лебеди и чапли в големи количества също са били убити за тяхното оперение, пера, продавани на красят шапките на късните викториански жени ера. Някои видове, като гълъба пътник, е изчезнал, което прави техните примамки изображенията, че много по-важно.

Това каза колектори със запален интерес, но по-малко долари, за да инвестират все още може да намерите добри екземпляри за много по-малко. Prime примамки може да се вземе за няколко хиляди долара.

на десетилетия между 1840 и 1918 г., бяха разгледани на 'голяма възраст на примамката,' известен също като лов пазар период, по време на които са били заклани милиони птици.

Продажбата на holdingsset McCleery на стандарта, срещу които се оценяват всички примамки (и търгове).

Ако намерите една стара патица примамка в навес папая е, не го отведе до езерото, го даде на децата или, не дай си Боже, нека кучето си играе с него. Тя може да бъде боклуци, безполезен като напукани тръстика полюс до него. Или тя може да бъде отличен образец на американския народно изкуство оценява на половин милион долара или повече.

звездата на аукциона е около 1917 спи Канада гъска издълбани и боядисани от Масачузетс и счита стойност $ 684.500 от ентусиазиран участник в търга. Във всички, на търга донесе $ 11 милиона, около два пъти първоначалните оценки.

Но Далас човекът направил домашното си и започна да посещава търгове по Източното крайбрежие, в центъра на примамка дейност за колекционери сега, както е било в продължение на резбари преди един век. Това беше по време на търг на Cape Cod, около 1980 г., че се е срещнал друга примамка луд тексасец име Джеймс McCleery, наименование, което вече известен в средите на колекционерите.

Original може и да не означава, мента. Примамки с лека загуба на боя и заснети марка все още може да донесе премия; тези, които са били пребоядисани или докосна до няма.

Ефектът върху примамки резбари беше дълбока, с много излизане от бизнеса и други, адаптиране да произвежда повече декоративни птици, предназначени да красят Mantels.

Floaters и стик прозорци представляват двата основни типа примамки. Floaters могат да бъдат кухи, с отделно издълбани глави и претеглени дъна.

жените Canada Goose Montebello Parka черен цена българия

Когато собствена колекция McCleery бе продадени на търг след смъртта му през 1999 г., на скандалния 'Лекарят от Тексас' отново променя примамка света.