Вижте също: Plasmodium

Plasmodium bergheioccurs естествено в дървесни плъхове; трансмисивни експериментално други гризачи.

също се намира в: Wikipedia.

Plasmodium circumflexumparasitizes широк спектър от птици, включително врабчови, Канада гъска.

жените Canada Goose Palliser палто черен цена българия

Plasmodium knowlesiA видове открити в Югоизточна Азия. Това е структурно сходен с P. malariae. Въпреки че предимно заразява други примати, тя може да зарази хора и произвеждат изтощителна фебрилно заболяване.

Plasmodium coatneyioccurs в циномолгус маймуна; които се предават на други маймуни.

Plasmodium фалципарум, Plasmodium malariae, Plasmodium овале, Plasmodium жените Canada Goose Palliser палто черен цена българия vivaxthe причини за четирите специфични видове човешка малария. Те се предават към кръвния поток на хората чрез ухапване от anopheline комари. Спорозоитите мигрират и се транспортират чрез кръвния поток към черния дроб, където те се развиват и размножават в рамките на паренхимни клетки като мерозоити, които след това се пукат чернодробните клетки и нахлуват еритроцити. Някои от мерозоитите развиват в гаметоцити, които се поглъщат от комари, започвайки сексуалната етап, който завършва с развитието на спорозоити.

Plasmodium cynomolgioccurs в широка гама от маймуни; се предават на хората, причиняващи терциана тип малария.

определение на Knowlesi предаване Plasmodium

Plasmodiuma род спорозоа протозои в семейството Plasmodiidae паразитни в кръвните клетки на животни и хора; на маларийния паразит. Вижте също птича малария.