Самоличността на спечелилия търга, колекционер от Кънектикът, е неизвестен. Но в нарастващата областта на примамка събиране, на търга не е.

'Това е забавно да видите хора, които могат да използват парите се справят добре', казва Шмид.

Други фактори, които биха могли да повишат стойността на примамка са си състояние, вида на птицата и дали тя има отличителен поза, като спи или на чистене, според Guyette.

'Всичко може да се случи', казва Guyette.

Първа от Мейн

ST. Майкълс Домашен и леко износени от десетилетия на работа, на петна дървена птица не може да са придобили втора поглед седнал на маса една бълха пазар.

скъпи птици от дърво

няколко години, аукционната продавани примамка за $ 170 000 за една двойка в Wiscasset, Мейн, който използва парите, за да плати огромното имуществени данъци. Друг Мейн двойка наблюдаваше при аукцион Чикаго преди три години като Guyette и Schmidt продадени два заека за $ 180,000.

Точно както има една шепа на примамки аукционни къщи, има само няколко резбари, които дърпат в големите офертите. Елмър Crowell, Кейп Код резбар, който почина през 1954 г., сведено четирите най-скъпи примамки, представляваща милиона $ 2,4 в продажбите. Списъкът включва братята Уорд Стив и Lem на Crisfield, бръснари, който стана известен като 'водолюбиви Фалшификаторите в дърво', като им магазин знак казаха.

Преди

'Относително казано, примамки са подаяние,' казва Engers. 'Всичко, от което се нуждаете, е три или четири души наддават за добри неща. Има много на натиск на върха на пирамидата.'

жените Canada Goose Trillium Parka зрънце евтин

Че дървени птици веднъж, използвани, за да привлече водоплаващи сега се примамват шест цифрени офертите не трябва да дойде като изненада. Колекционери са изтласкани на стойността на всичко от антични метеорологични перки (горната търг цена, $ 5,8 милиона) до френските свещници (2 милиона долара) до най-стария стик за хокей ($ 2,2 милиона).

Двамата мъже започнали своите тръжни кариера отделно в Мейн. Fresh от колежа през 1970 г., Guyette и съпругата му продал смесица от антични предмети и примамки, преди да преминат към дървени птици изключително през 1984 Schmidt откажат преподаване училище в средата на 1980-те години, за да работят за провеждащ търга обединиха сили с Guyette преди около десетилетие ,

Guyette се съгласява. 'Примамки стават все повече и повече от една инвестиция. Цените са се удвоили през последните четири години и има краят не се вижда.'

Guyette и Schmidt Inc., с офиси в този град Chesapeake Bay и в Мейн, е все най-долар за най-редките птици в Америка, от създаването черен корем дъждосвирец до взима участие пустинарка патица за $ 801.500 за съскащ Канада гъска за $ 605 000 записа.

27 декември, 2006By Candus Thomson Candus Thomson, SUN РЕПОРТЕР

Шестима души две на телефони и четири в човек започва наддаването. По времето, когато цената достигна $ 600 000, четири са отпаднали.

Но в Източна Shore търг миналия месец, че птица извиси над останалите, с стратосферния цена от $ 830 000 на най-плащана някога за примамка.

ярост събирателните е обгърната американския народно изкуство, което включва примамки. Тя се превръща в поле все по-активна колекционери, с търг октомври в Сотбис удари рекордните $ 7.0 милиона в продажби.

Но двамата мъже казват, те ще получат по-голямо удовлетворение, когато някой ходи с дърворезба от плевня или бълха пазар. 'Те нямат представа какво те имат, и те често са изненадани, когато им кажа', казва Шмид. 'Това се случва по-често, отколкото си мислите.'

'Без съмнение, те продават повече от всеки друг и да е, че водеща сила в продължение на поне 10 години', казва Джо Engers, издател на примамка, нацията най списание в областта. В две десетилетия, Gary Guyette и Франк Шмит са продадени милион $ 95 в дървени птици, с номер, който подтикна Сотбис и Кристис да обединят силите си с тях на търгове. 'Дали мисля, че щеше да има 830 000 $ [примамка] преди 30 години? О, Господи, не в най-смелите ми мечти ', казва Шмид. 'През 1972 г., една мина за $ 10 000, и всеки се огледа и каза, че никога няма да направи парите си обратно.' През 2000 г., тя се продава за малко под $ 500,000. '

Но, предупреждава Шмид, дори най-добрите резбари не са сигурни залози. 'Някои дни тези момчета са били на. Други дни те дойдоха в с рев главоболие. Може да има разлика в качеството, за да помисли.'

Schmidt имаше агент на мъжа Кънектикът по телефона, когато друг участник отпадна.

дъждосвирец се счита за 'изключителен', най-доброто от три резби използва за корицата на 1965 книги американски Bird примамки. Оценители наричат ​​това 'може би най-добрите Crowell shorebird да дойде в търг.'

'Беше вълнуващо', казва той. 'Сигурен съм, че участникът в търга е бил развълнуван, също.'

търг рекорд настройка при читалище Талбът в Easton започна с Guyette и Schmidt знаейки дърворезба Crowell му ще донесе в над $ 500,000.

A патица качват в една бълха пазар преди няколко години за $ жените Canada Goose Trillium Parka зрънце евтин 100 донесе $ 42,000 в скорошно търг. А дърворезба купил през 1992 г. за $ 22 000 продадени тази година за $ 250,000.

редки и скъпи птици от дърво