'Когато те забрани лова, аз просто спря да ми ловен билет', спомня си Джим Kohlhaus. 'Goose Любимото ми занимание е да се ловува, и след като те спряха, че там не изглежда като някаква причина, за да получи лиценз.'

По всички сметки, зашеметяващ отскок е отличен пример за подобряване на науката и агресивен консервация. Учените оприличават на усилията за налагане на мораториум, който възстановил Rockfish населението в залива Чесапийк и за възстановяването на популацията елен Мериленд след overhunting през 1930 и 1940.

Утре рано сутринта, стотици ловци ще се разположим по краищата на блата, поля и езера, на път с пушки, за да се възобнови една традиция, която помага да определи живота на източния бряг: лов гъска.

'Взехме една птица, която е изправена пред много сериозен спад и го върна на мястото, където спокойно може да се ловува населението си. Там не са прекалено много примери, при които това се е случило', каза Beyer.

Но през 1990 г., учените забелязали тревожна тенденция в техните годишни изследвания на размножаващи се двойки. Номерата бяха бързо намаляващите. От 118,000 двойки преброени през 1988 г., населението е спаднал до 29,300 двойки през 1995.

'Това представлява перфектният уикенд, нещо, което ние не сме имали в толкова дълго време', казва Лари Олбрайт, собственик на центъра на оръжеен магазин, който е популярно място за гъши ловци да се съберат и да си разказвате истории. 'Хората ще могат да излязат в сутрешния, лов и след това да влезе в Easton и да се насладите на фестивала. Това означава толкова много за тази общност.'

Тук, в града, който празнува на миграционния Канада гъска като никое друго място в Съединените щати, връщането на лов все още се празнува три години след влизането на забраната е вдигната.

'Това показва, успехът може да има, ако всички работят заедно ловците, учените, състоянията и федералното правителство, фермерите, собствениците на земя', казва Боб Beyer, асоцииран директор на службата на дивата природа и културно наследство в Министерството на Природен Мериленд ресурси.

успех: An Източна Shore общност празнува третата си година на лов гъска. Забраната шест години бе издигнат през 2001 г., след като отскочи населението на водолюбивите птици е.

По време на миграционния Канада гъска мораториума, беше разрешено за лов на жилищни Канада гъски птици, които живеят в Мериленд целогодишно и да избягват пътуване до Квебек за разплод.

'Не може да се прави разлика между мигриращи птици и жилищна птица, но когато сте на лов, нали знаеш, че има разлика', казва Kohlhaus.

В началото на 1900, лов гъска привлече президенти, политици и бизнес магнати до много клубове снимане на брега на.

Easton готова за лов

собственици на магазини и жители на Easton казват този уикенд бележи сливането на събития: 33-годишен водолюбивите фестивал и откриването на гъши сезон. Това е първият път от почти десетилетие, че датите са съвпадат.

Мораториумът тук съвпадна с меко време в гнездене на Северна Канада, казва Serie. 'С тези добро време в областта Квебек, където има добри условия за гнездене, където те биха могли да имат добра защита на малките си. Това наистина е дал, че населението начален старт.'

жените Canada Goose Trillium Parka червен реплика

Това е значителна промяна от ситуацията преди по-малко от десетилетие, когато държавните и федералните власти са били толкова разтревожени от намаляващите миграционен Канада гъска население, че те забранени всички лов на гъските. Тези дни, ловци виждат толкова много птици, които те са сърбеж за правото жените Canada Goose Trillium Parka червен реплика да стреля повече от един на ден.

За повишаване на миграционния населението, Мериленд също плаща фермери малка стипендия да напусне unharvested царевица и пшеница в своите области, посвещава около $ 140.000 от чуждестранно такси ловен билет до 500 декара в Кент, кралица Ана, Talbot и Dorchester окръзи миналата година. Тези стопанства също да предоставят убежище от лов, защото не птици може да бъде убит от 'стръв' полета.

Това е, когато държавните и федералните правителства се съгласиха да забранят лова на птици, докато населението е отскочи обратно в брой подходящи за себе си увековечи.

гъските породата и гнездото всяко лято на полуостров Унгава в северната част на Квебек, след това отлитат на юг за зимата до блатата и езерата на Мериленд и други област държави средата на Атлантическия океан.

Как да стигнем до този уикенд не беше лесно. Той взе един дълъг мораториум върху гъска лов и повече от малко мъка за външни водачи, хотели и ресторанти, които бяха дошли да разчитат на водолюбивите птици за зимата доход. Риба и представител Wildlife Service да Flyway Съвета на Atlantic. 'От гледна точка на всички, мисля, че ние бяхме в състояние да направим правилните неща, а след това бяхме достатъчно късмет да имат малко помощ от Майката Природа.'

'Със сигурност това е много полезно за здравето на птиците, когато те летят обратно', каза Beyer. 'Това е много важно, защото това е един дълъг, тежък полет обратно. Те се нуждаят от много мазнини резерви, така че, когато се приберат в Канада, те имат силата да се размножават.'

Както гъски се върнат, Easton готова за лов, фестивал

За поколения, на Delmarva полуостров и особено Източна Shore Мериленд е бил на лов столица за мигриращите Канада гъски.