Сушата, реколта рано култура и добавянето на трета патица лов зона може да са помогнали на ловците, но същата тази суша е причина за безпокойство гледаме напред.

ранна сезон отварачка, регулационни промени, които създават повече възможности и някои навременна помощ от Майката Природа всички комбинирани да направи 2012 забележително сезон.

прогнози

реколта Един ранен култури, предвидена многобройни възможности полеви лов за Канада гъски, както и липсата на сняг в декември доведе до добри номера на гъски, разпръснати в целия щат в цяла есен.

'Не решения са направени и някои ще изисква федерално одобрение, но ние сме плаващ тези понятия се за обсъждане и обратна връзка', каза Cordts. Той каза, че официална обществена вход ще бъде взето по-късно тази година.

жътва спечелиха бъдат изложени до лятото, но Минесота Министерството на природните ресурси се обадите на 2012 патица лов сезон успех, базирани почти изцяло на анекдотични доклади. Агенцията прогнозира леко увеличение в броя на патици убити в сравнение с 2011 година.

'В някои от по-сухите региони, ако можете да намерите вода, тя проведе патици', каза Cordts. 'В други региони, сухи условия подобрени възможности на водолюбиви птици за хранене, особено за рекламни кампании патици.'

DNR призовава 2012 успех

Почти половината от годишния патица реколта на държавата се случва по време на първите две почивните дни от началото на сезона. ранна дата на откриване е предвидено добър лов в държавата за сини крилати в синьо-зелено и каролинка. Доклади на добра зеленоглава патица лов дойдоха през целия сезон, и навременни климатични системи в края на октомври и началото на ноември е предвидено някои отлични ловни водоплаващи дни.

Както Минесота експерти водолюбиви птици започват планира за 2013 ловния сезон те са доволни от едно незабравимо 2012 година.

'Като повечето сметки, пръстен накован номера патица и ловен успех са по-ниски тази есен от последните години, но това беше за само отрицателен по време на целия сезон', каза Cordts.

'Структурата на сезона ние използвахме тази година оставя в продължение на почти една секунда отварачка ефект в нашия патица зона на юг, както и някои лов края на сезона, който както изглежда работи добре на базата на докладите, които чухме,' каза Cordts.

Тази година, Cordts каза, агенцията обмисля дори повече промени, включително и позволява на Канада гъски лов през август, промяна на лимита сезон чанта началото на гъши и позволява открито лов вода патица върху малък брой езера.

Междувременно, продажбите лицензионни задържа.

'Очаквахме го, за да бъде един добър сезон и, от всички сметки, това е', каза Стив Cordts, специалист водоплаващи птици за Министерството Минесота на природните ресурси (СНП). 'Чухме много положителни доклади от ловци. Най изглеждаше много доволен.'

на СНП добавя трета зона патица в южната част на Минесота и използва различни разделя, или затворени периоди, за да се дадат някои по-късно лов в тази част на страната.

Окончателни продажби печат водоплаващи птици през 2012 г. са били 89 950. продажби Stamp са провели стабилни през последните четири години на малко под 90 000.

Въпреки че 2012 номера патица реколтата няма да бъдат достъпни до лятото, се очаква увеличаване на реколтата. Duck реколта през последните години е имало около 650 000 патици. Зеленоглави патици обикновено са на първо място, следвани от дървесни патици, синьо крилат Тийл, пръстен гърло патици и зелен крилат Тийл.

2012: Един добър сезон за waterfowlers

условия

Критиците на структурите на DNR сезон, включително по-рано и по-рано за отваряне ще твърдят, всички ние правим, е стрелба нашите доморасли птици зеленоглави патици, дървени патици и Тийл докато местообитание изчезва твърде бързо, за да ги поддържа и достатъчно не се прави, за да се създаде по-добро местообитание за привличане на имигранти ,

Cordts отбележи, че въпреки че патица сезон за 2012 г. приключи на положителна бележка основните прерия развъдни райони на Минесота и Дакота са изключително сухи. Освен това, високите цени на суровините и увеличаващото се световно търсене на храни и енергия се оказват значително отрицателно въздействие върху дивата природа и местообитанията, защото повече земя се случва в селскостопанското производство.

'Взети заедно, сухи условия и загуба на местообитания ще имат значителни отрицателни последици за патици в следващите години.'

Ето резюмето от СНП:

'Бихме искали да видим нашия ловец номера увеличение, но поне те са стабилизирани,' каза Cordts. 'Ние ще продължим да проучи възможностите за допълнителна ловец привличане и задържане.'

Camp Down Hooded Jacket магазин

местообитание на водолюбиви птици бяха изключително сухи щата целия сезон, което прави достъпа по-трудно в много области, но също така направи за лов на успех.

'Не видяхме големите концентрации на мигранти Канада гъски в някои от традиционните за спиране области като Lac Camp Down Hooded Jacket магазин Qui Parle Area Management Wildlife но все още имаше добра Канада лов гъска в държавата', каза Cordts.