Друго разочарование за рехабилитатори е, че много разговори, които получават, са за сираци птици и животни, които са погрешно отвлечени от добронамерени хора.

Dana Дод, председател на Апалачите Bear Rescue в Townsend, Тенеси., казва, 'Последно лято, [Агенция ресурси от дивата природа] трябваше да остави майка мечка и четири малки, защото те са направили своя дневен яде боклуци в Gatlinburg. Това не е служителите на диви животни, които убиват тези животни. Това е от хората, които причиняват на ситуацията. '

Едно животно се счита unreleasable след като облигации с хора и зависи от тях за храна. Джеси Cole на Rockfish Wildlife Sanctuary разказва историята на една миеща мечка на име Боб, че е била държана като домашен любимец в продължение на 10 години. Често такава unreleasable животно ще бъдат евтаназирани, но Боб късмет. Светилището имаше място за образователна животно достъпно.

'Това е много често с зайци и сърни,' казва Crabill. 'В дивата природа, майка зайци и майка елени имат много силен аромат, който привлича хищниците. Бебетата имат абсолютно никакво аромат. Майката само се връща да се хранят бебетата и остава далеч от останалата част от времето, така че да не се привличат хищник. '

Solaris Parka магазин

Намирането доброволци е още едно препятствие. 'Това е много по-различна от тази дейност на едно хуманно общество, където сте пеша кучета и си играе с котки и е много забавно,' Crabill предупреждава.

'Много от рехабилитатори дивата природа се изгори,' Бърк продължава. 'Това е много разочароващо, защото на всички обаждания, можете да получите и вие просто не може да се грижи за всички тях. Имаме нужда от повече рехабилитатори и съоръжения да се разпространява работата около малко по-добре.'

'Деветдесет процента от животните идват в поради човешка намеса', казва Джеси Коул, рехабилитатор на дивата природа в Rockfish резерват в Nelson County, Va. 'Хората напускат отпечатък върху земята и, за съжаление, животни понякога трябва да плащат последствията за това. '

A счупване костенурка установява в пътя, неродени яйца екранирани вътре разби й тяло. А опосум ражда вътре в предградията таван. А глад снежна сова скита далеч извън неговия естествен ареал и развива осакатяваща болест. А майка дива люкове й патета извън магазин за хранителни стоки и се опитва да ги води през оживена магистрала.

Понякога спасени животни се нуждаят от интравенозни течности и антибиотици.

Carlton Бърк, начало базирани на дивата природа рехабилитатор и на свободна практика, естественик, казва трудни решения и огромен обем работа също да окаже влияние. 'Понякога трябва животно толкова тежко ранен, че животното трябва да бъдат евтаназирани,' казва той. 'Вероятно 50% или повече не може да бъде в състояние да се някога да се върна към дивата природа. Това е просто реалността на рехабилитация на диви животни.

рехабилитатори животни се грижат за широк спектър от животни, включително тези три бебета катерици. Снимката е предоставена от Wildlife Center, Inc.

Според Crabill, позовавайки се Solaris Parka магазин на доброволци да създавате свои собствени въпроси. 'Понякога те решават, че те имат нещо друго, че те по-скоро ще направи и ние в крайна сметка се къса персонал', казва тя.

В периоди на проливни дъждове, млад водолюбиви птици, като например този Канада гъска Гослинг може да бъде отделен от семейството си. Снимката е предоставена от Rockfish Wildlife Sanctuary

'Всеки вид трябва да има свои специфични за видовете млекозаместители, който е бил произведен в лабораторията, за да приличат на майчиното мляко', казва Дженифър Crabill, директор на Wildlife център в Лексингтън. 'Един 20 килограмова вана на миеща мечка млекозаместител тече около $ 200. Ние проверете, че след около седмица.'

Бъдете добър съсед

рехабилитатори изправени обезсърчително предизвикателства, включително разходите. Те работят без държавна или федерално финансиране, да се разчита на дарения за покриване на скъпи ветеринарни грижи, антибиотици, флуидна терапия, заместител на мляко и други консумативи.

Когато Любовта Боли

'доброволчеството с рехабилитационен център е много трудна работа. Вие се замърсяват. Те са диви животни, така че те са непредсказуеми и има шанс, че започваш да се надраска или малко.'

Роден да бъде див

Според Crabill, опитвайки се да се повиши сираци птица или животно, което е незаконно в повечето страни без необходимите разрешителни за рехабилитация или образование, е лоша идея. Всеки вид трябва да поддържат определена температура на тялото и изисква специално мляко и храни. Ако се подава неправилно или с грешен вид на зърното, бебетата могат да се развият пневмония или дори да се удави.

'Би било като да е 8 или 10-годишно дете от дома им, подтиквайки ги към центъра на Ню Йорк, [и] да ги отпадане', казва Cabrill.

Животните, които свикнали да се хранят с храна за хора или боклук често са ранени или отвратени и те никога не могат да бъдат повторно wilded.

Въпреки че всяка от тези истории завърши щастливо, благодарение на рехабилитатори дивата природа в региона, бързото навлизане на човечеството на дивите места се има тежки последствия.

Този млад миеща мечка има заболяване, наречено leucism, което засяга неговото оцветяване. Снимката е предоставена от Wildlife Center, Inc.

Хората могат да сведат до минимум негативното влияние имаме за нашите диви съседи. Направи хранителни източници като храна за домашни любимци, birdseed и боклук недостъпни и запази барбекю решетки чиста.

Помислете добре, преди да хвърлят хранителни отпадъци по крайпътни където животни и птици могат да бъдат ранени или убити от трафика. Не поставяйте лепкави капани, където гладни птици могат да попаднат в тях, и да се мотае нещо в големи прозорци, така че птиците знаят, че са там. Отворените контейнери за течен също са опасни и могат да се удавят катерички, прилепи и други дребни животни.

След гнездото им е била унищожена, Carlton Бърк построен тези бебе плевня сови импровизиран дома от пластмасова кошче за боклук. Птиците на майки скоро се върнаха, за да се грижи за техните owlets. Снимка от Carlton S. Бърк, Каролина Планински натуралисти

Тези Red Fox комплекти ще останат в центъра за рехабилитация, докато те са на възраст от пет до шест месеца и може да бъде пусната на свобода в природата. Снимката е предоставена от Rockfish Wildlife Sanctuary

ходи по Wild Side

Дори ако сирак оцелява, като домашен любимец от дивата природа и по-късно го изоставя, когато тя става твърде трудно да се справя по същество като това животно смъртна присъда.