DNR за останалите сезони на водолюбиви птици са:

скумрия, уловена в близост до Target кораб в долния залив, измерени 32,5 инча и тежеше 8.45 паунда.

Окончателните предложения

'DNR иска да позволи на нетрадиционни методи за лов [за увеличаване на убийство],' каза Hindman. 'И това може да се случи в следващите 18 месеца.'

'Тогава, след като аз го имам в лодката, казват хората за мен, това е най-големият скумрия, която някога съм виждал', казва Фулър, 17 и наскоро завършила на Chopticon гимназия. 'Не можех да повярвам, че е автоматичен запис. Бях учуден.'

DNR размишлява максимум за досадно visitorNotebook

Atlantic Брант:-ти ноември 09 ноември 26 и 13 декември 20 януари, две на ден.

Миналата година, когато имаше голям брой млади снегове настоящето, Мериленд ловци убити повече от 20,000 снежни гъски, удвояване на убийството на предходната година. Риба и статистика Wildlife Service, делът на населението на снежни гъски, взето от ловците е по-малко от 5 на сто, въпреки либерализацията на сезона и ограничения чанта.

сняг гъски са ненаситни хранилки и унищожават местообитания чрез консумирането дори корените на растенията в крайбрежните блата и полета на зърно. Дълготрайният ефект на тежката паша са унищожителни за други видове водолюбиви птици и диви животни, които споделят местообитание със снежни гъски.

море патици: окт 02 януари, 20, пет на ден с не повече от четири траурна потапница.

А вече сняг гъска сезон

Според DNR, е вероятно, че традиционния лов ще продължи до сезони 2001 2002.

Resident Канада гъски (края на сезона): 15 ноември, 26 и 13 декември 14 януари, две на ден; 15 Януари 15 февруари три дневно. Seasons отворени само в Монтгомъри, Carroll, Фредерик, Garrett, Вашингтон и окръг Монтгомъри западно от I 270 и на запад от I 495 от линията Вирджиния до пресечната точка на I 495 и I 270.

Ducks Yukon Bomber Bulgaria гранични чанта: Пет на ден, включително и на не повече от четири зеленоглави патици (две кокошки), четири траурна потапница, три северна потапница, две дървени патици, две чернокоси, една дива кокошка, едно шарено патица, един canvasback, една черна патица. Ограничаване на mergansers е пет на ден, само един от които може да бъде американски нирец. Лиска граница е 15 на ден. затворени Арлекин патици.

патици, голям потапник и лиски: 9 16 октомври, 5 ноември 26-ти ноември, 13 Dec. 20 януари, пет на ден, плюс едно допълнително в синьо-зелено.

Мериленд е избрал да отиде с максималната сезон оставя под USFWS рамки, с сезон разделя работещи 16 Окт, 26 ноември, 6 дек 31 Jan. и 02 февруари 10 март В крайна разделянето на сезона, лов ще бъде разрешава само в понеделник, сряда, петък и събота.

В Мериленд, Министерството на природните ресурси очаква да се разшири сняг гъска сезон до 107 дни между 16 октомври и 10 март кошница граници се очаква да бъде 15 на ден.

Дневните моделите снежни гъски следват от места за почивка, да се хранят, са непредсказуеми, а птиците са трудно да се ловува, дори когато са налице множество млади снегове присъстващи.

Сред нетрадиционните методи са използването на електронни обаждания и изключен пушки, както и продължително снимане часове и дълготрайни сезоните.

05 септември 1999By Питър Бейкър Питър Бейкър, SUN СЛУЖБИТЕ

The USFWS, който бе одобрен тези методи в Мисисипи Flyway, ги е оттеглил заради съдебни спорове от Humane Society на Съединените щати.

вишки изследвания на снежни гъски на река Сейнт Лорънс тази пролет, произведени оценка на 800,400 птици постановка за тяхната миграция на север до остров Bylot, основната развъждане зона в канадска Арктика.

разлика от миграционния Канада гъска, гъската на сняг процъфтява в Атлантическия Flyway, расте до точката, че земеделските стопани, собственици и мениджъри на водолюбиви искат голям брой от тях се елиминира.

Черно патица: 22 Ное, 26, 13 декември 20 януари, един ден.

Canvasbacks: 20 декември, 20 януари, един ден.

Тази есен програма водоплаващи мениджър Лари Hindman каза, голям полет на снежни гъски се очаква да се завърне в Мериленд, въпреки че няколко от птиците вложени успешно и арктически лисици опустошени повече от 50 на сто от гнездата.

Yukon Bomber Bulgaria

'Така че ще има много малко млади птици в полет на есента', каза той, 'и те ще бъде много трудно да се издирват отново тази година.'